Ioana Abăseacă, vicepreședintă USR Tineret: "Domnule Toni Greblă, ce se întâmplă cu voturile de la Sectorul 2 e inadmisibil! Nu cerem nimic altceva decât numărarea CORECTĂ a voturilor! VOTUL este cea mai importantă libertate pe care românii și-au câștigat-o prin Revoluție în Decembrie 1989. Nu vă bateți joc de el!"


Ioana Abăseacă, vicepreședintă USR Tineret: "Domnule Toni Greblă, ce se întâmplă cu voturile de la Sectorul 2 e inadmisibil! Nu cerem nimic altceva decât numărarea CORECTĂ a voturilor! VOTUL este cea mai importantă libertate pe care românii și-au câștigat-o prin Revoluție în Decembrie 1989. Nu vă bateți joc de el!"

Vicepreședinta USR Tineret, Ioana Abăseacă, îi cere șefului AEP, Toni Greblă, să intervină în cazul nedreptății pe care o comite Biroul Electoral al Sectorului 2, instituție care refuză cerința legitimă de a renumăra voturile din cadrul alegerilor locale ce s-au desfășurat duminică, 9 iunie, în unitatea teritorial-administrativă menționată, asta deși au fost depistate grave nereguli. 

"Domnule Toni Greblă, AEP,

Ce se întâmplă cu voturile de la Sectorul 2 este inadmisibil! Faptul că BES S2 refuză să îndrepte o EROARE MATERIALĂ într-un proces verbal care ar trebui să conțină 333 de voturi pentru RADU MIHAIU este o bătaie de joc la adresa alegătorilor din Sectorul 2! E o bătaie de joc la adresa fiecăruia dintre cei 333 de oameni care și-au dat votul lor DEMOCRATIC lui Radu Mihaiu. Este o bătaie de joc la adresa noastră care am fost zi de zi în stradă și care știm câte discuții am avut cu cetățenii ca să obținem fiecare vot.

VOTUL este cea mai importantă libertate pe care românii și-au câștigat-o prin Revoluție în Decembrie 1989. Nu vă bateți joc de el. Nu cerem nimic altceva decât numărarea CORECTĂ a voturilor. De ce vă este frică să numărați voturile corect?", transmite Ioana Abăseacă într-o postare publicată pe Facebook. 

În cursul dimineții zilei de marți, primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a prezentat o astfel de gravă neregulă depistată în timpul procesului de numărare a voturilor. Acesta a fost privat, numai la o singură secție de votare, de aproximativ 300 de voturi. 

"Aceasta era secția pe care majoritatea PSD din BES Sector 2 NU a vrut să o mai analizeze. Și ne-au respins politic cererea de renumărare. Deși comisia de numărare a recunoscut eroarea. În scris.

Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineața, după peste 24 de ore de stat în secție, membrii comisiei de numărare au transcris din greșeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu. Și 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu. De altfel, e singura secție unde doamna Bughiu are un număr așa de mare de voturi. O eroare care poate fi ușor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secție.

Eroarea comisiei nu e greu de înțeles. Comasarea alegerilor a transformat acest scrutin într-un coșmar pentru delegați. Unii au stat și 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri și s-au strecurat nepermis de multe erori. 

Ce NU e de înțeles e de ce nu vrea PSD să avem o numărătoare corectă. 

Cer Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2. În anul 2024 ar fi o rușine să avem alegeri puse sub semnul întrebări în asemenea hal. Și să nu se lase influențat de AEP sau alte forțe politice", a precizat Mihaiu. 

Amintim că, la Sectorul 2, diferența dintre cei doi candidați este de doar câteva sute de voturi, puțin peste 600, iar o renumărare ar putea stabili un alt câștigător. Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL, afirmă că a obținut victoria la alegerile locale cu un scor de 43,25% respectiv 49.170 de voturi, potrivit celor mai noi date. Radu Mihaiu, reprezentantul alianței ADU, se află la mică distanță, cu 42,69% din voturi, adică 48.531 (date furnizate de pe portalul rezutatevot.ro).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.