Atitudinea bizară a prezidențiabilei USR. Deși Diana Șoșoacă a făcut de râs România în PE, Lasconi ezită să o critice și chiar se solidarizează, la un moment dat, cu europarlamentara SOS: "Orice femeie care nu susține o altă femeie are un loc special în iad"


Atitudinea bizară a prezidențiabilei USR. Deși Diana Șoșoacă a făcut de râs România în PE, Lasconi ezită să o critice și chiar se solidarizează, la un moment dat, cu europarlamentara SOS: "Orice femeie care nu susține o altă femeie are un loc special în iad"

În interviul acordat luni seară televiziunii Digi24, candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a fost protagonista unui episod puțin spus bizar, în care a șovăit să critice comportamentul reprobabil al europarlamentarei Dianei Șoșoacă, despre care amintim că a creat un haos de nedescris săptămâna trecută în Parlamentul European. 

CITIȚI ȘI: Diana Șoșoacă a fost evacuată cu forța din PE după ce a zbierat și a întrerupt de mai multe ori ședința de realegere a Ursulei von der Leyen. Eurodeputata SOS a comentat apoi că Roberta Metsola s-a enervat de la icoane: „Poate e Satana! Nu a suportat să vadă icoanele cu Iisus Hristos și Fecioara Maria!”/ Cu ce alte declarații aiuritoare a mai delectat Șoșo presa străină

Deși Diana Șoșoacă aduce prejudicii de imagine țării noastre, Elena Lasconi a vorbit într-un mod ezitant despre subiect și chiar s-a solidarizat cu europarlamentara-balamuc care conduce partidul SOS România. "Orice femeie care nu susține o altă femeie are un loc special în iad", a spus Lasconi, citând o politiciană americană din Partidul Democrat. 

Această abordare a prezidențiabilei USR nu are nimic de-a face cu criteriile meritocratice care ar trebui să predomine în politică, susținerea cuiva în baza criteriilor de gen și nu a competențelor fiind fără doar și poate o abordare contraproductivă. 

Abia la presiunea moderatorului, Elena Lasconi a trecut în revistă o serie de truisme despre Șoșoacă, criticând cu jumătate de gură europarlamentara aflată în serviciul Moscovei. 

Moderator: Diana Șoșoacă și ce a făcut în Parlamentul European ne face bine sau ne face rău nouă ca țară? Ea acolo reprezentă o țară, nu-i reprezintă doar pe cei care au votat-o? 

Elena Lasconi: O să fiu foarte sinceră cu dumneavoastră. Doamna Madeleine Albright - o femeie extraordinară căreia îi datorăm faptul că am intrat în NATO, pentru că ne-a susținut foarte mult - spunea un lucru foarte impresionant și cred că ar trebui să fie învățătură de minte pentru femeile din România: "Orice femeie care nu susține o altă femeie are un loc special în iad". 

Moderator: Și vă temeți de asta?

Elena Lasconi: Nu, nu mă tem. Doamna Șoșoacă probabil că nu o să mai aibă tribună, pentru că intervențiile domniei sale o să fie din ce în ce mai puține. Pe de altă parte, extremele nu sunt bune. Mesajul domniei sale este fascist și pro-Putin. Nu aceasta este calea. Noi suntem pro-Occident, pro-NATO, pro-UE și vedem cât de important e că suntem așa. Însă ar trebui să-i ascultăm pe românii care au votat-o și să vedem unde s-a greșit și de ce s-a întâmplat asta, pentru că nu a fost un accident. Noi trebuie să ascultăm întotdeauna românii, nu să ne apucăm să ne dăm cu părerea despre unul și altul. Ea probabil că este cea mai excentrică din Parlamentul European și știu că a scris și Politico că era pe numărul 1 la excentrici, dar nu o să mă apuc niciodată să lovesc într-o femeie. Am dreptul să nu votez o femeie, dar nu o să mă apuc să dau cu pietre în nicio femeie. 

Vedeți video de la minutul 28:45:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.