BREAKING Cutremur pentru mafia USL! Încep protestele în Piața Victoriei din București pe fondul gravelor nereguli depistate în procesul de numărare și centralizare a voturilor. Activistă civică: "Ne potolim olecuță cu manelele și revenim la cum s-au furat alegerile? Deja nu mai e vorba de primarul din Colțunul din Deal, ci despre democrație!"


BREAKING Cutremur pentru mafia USL! Încep protestele în Piața Victoriei din București pe fondul gravelor nereguli depistate în procesul de numărare și centralizare a voturilor. Activistă civică: "Ne potolim olecuță cu manelele și revenim la cum s-au furat alegerile? Deja nu mai e vorba de primarul din Colțunul din Deal, ci despre democrație!"

Activista civică Lavinia Tîlvăr anunță că astăzi, 13 iunie, se va desfășura un protest în București pe fondul gravelor nereguli depistate în procesul de numărare și centralizare a voturilor de la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Acțiunea de protest va începe la ora 18 în fața Biroului Electoral Central din Centrul Vechi și va continua, începând cu ora 20, în Piața Victoriei. 

Totodată, aceasta atrage atenția opiniei publice să nu se mai concentreze pe non-subiecte precum cel al manelei cântate la concertul Coldplay ce a avut loc ieri în București, respectiv al indignării provocate de respectivul moment. 

"Ne potolim olecuță cu manelele și revenim la cum s-au furat alegerile? Subiectul este umflat fix pentru a acoperi frauda.

Deja nu mai e vorba de primarul din Colțunul din Deal, ci despre democrație. Votul meu vreau să fie pus în dreptul celui ales de mine, nu pe la niște bombe de partide de care nu am auzit în viața mea. Iar dacă nu ai nimic de ascuns, accepți renumărarea. Nu te prevalezi de cinci chichițe din nu știu ce lege făcută tot de ei, pe repede înainte.

Este vorba de democrație, pentru că așa ceva doar prin Or©ia mai vezi și nu îmi doresc să ajungem ca ei.

Vedeți că e și protest la 18.00 în fața la BEC și la 20.00 în Victoriei. Și nu, nu vor fi manele", transmite Lavinia Tîlvăr într-o postare pe Facebook. 

Deputatul Andrei Lupu a promovat, la rândul său, acțiunea de protest, totodată scoțând în relief o gravă neregulă privind modul în care a decurs centralizarea voturilor la o secție, situații de acest tip fiind întâlnite la foarte multe secții din țară, inclusiv la cele din Sectorul 2, unde bătălia pentru funcția de primar e pe muchie de cuțit, iar fiecare vot contează.

"Așa arată procesul-verbal de numărare a voturilor într-una dintre puținele secții din țară unde membrii biroului electoral au acceptat renumărarea la cererea REPER.

La numărare, în ziua votului: 0 voturi REPER.

La renumărare, peste două zile: 49 voturi REPER.

Este un tipar generalizat, confirmat în câteva zeci de secții unde s-a aprobat renumărarea. Inițial, voturile REPER au fost trecute la voturi nule. La reverificare, s-a considerat că erau valabile. Doar că majoritatea cererilor de renumărare sunt respinse pe motive puerile, de tipul «membrii secțiilor nu se mai pot întruni pentru renumărare» sau «legea nu spune clar cine trebuie să renumere».

Pentru a putea convinge BEC să dispună renumărarea în toate secțiile, avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Avem deja sute de sesizări, iar colegii mei continuă să centralizeze situații similare AICI

Diseară la 18 ne vedem la protest în fața BEC, iar la 20 în Piața Victoriei.

Vă mulțumim pentru toată susținerea!", a precizat Andrei Lupu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.