FOTO. Moldovenii NU uită recenta golănie a lui Marcel Ciolacu. Ce i-au transmis aceștia șefului PSD, care încerca să treacă neobservat, înconjurat de SPP-iști și de activul de partid, în cadrul unei vizite efectuate la Bacău


FOTO. Moldovenii NU uită recenta golănie a lui Marcel Ciolacu. Ce i-au transmis aceștia șefului PSD, care încerca să treacă neobservat, înconjurat de SPP-iști și de activul de partid, în cadrul unei vizite efectuate la Bacău

Marcel Ciolacu efectuează un turneu în Moldova, însă fără să anunțe presa. Ajunge în diferite orașe unde are program oficial cu membrii filialei locale a PSD și cu candidații aferenți. În timp ce se află deja aici, premierul cheamă presa la o conferință. Nu iese pe stradă, nu face băi de mulțime. Se vede doar cu ai lui. 

Azi dimineață, șeful PSD a început o vizită de câteva ore la Bacău, însă băcăuanii au aflat de venirea lui și unii s-au mobilizat, pregătindu-i o primire specială (vezi foto). 

La Bacău, Ciolacu a vizitat Spitalul Municipal, care a fost ridicat cu banii din taxele și impozitele băcăuanilor, odinioară proiectul fiind trecut prin votul consilierilor locali ai PSD și al băieților de mingi ai lui Benea de la CJ – acolo unde șef e Valentin Ivancea, actualul candidat la Primăria Bacăului. 

Deși au luat spitalul de doi ani sub controlul lor, PSD-iștii nu au făcut altceva decât să blocheze lucrările de construcție. În realitate, spitalul a fost ridicat de primarii Romeo Stavarache (PNL) și Lucian Viziteu (USR). 

Mai mult, pavilionul vizitat de Ciolacu acum a fost prins de USR în PNRR, altfel nici nu ar fi fost posibil. Practic, șeful PSD a fost în vizită electorală la un spital unde fix Ivancea și PSD Bacău au blocat lucrările. 

Ciolacu și-a făcut apariția și la Athletic Park, un proiect realizat în comun de CJ și Primăria Bacău, pe terenul primăriei. Dar aici, SPP a blocat accesul oamenilor, fiind clar că asta a fost dispoziția șefului PSD. Dar chiar și așa, cu moldovenii ținuți departe de el, pentru a nu-i spune verde-n față adevăruri delicate, suntem convinși că Ciolacu tot a văzut mesajele de primire. Apoi, de-a lungul întregii deplasări, liderii locali ai PSD au funcționat pe post de tampon între Ciolacu și manifestanți. 

Interesant este și că niciun lider PSD din Moldova nu a avut curajul să comenteze declarațiile ofensatoare ale lui Ciolacu la adresa moldovenilor. 

Din suita lui Ciolacu au făcut parte Ștefan Radu Oprea (ministrul Economiei), europarlamentarul Mihai Tudose și combinatorul Paul Stănescu (aka ”Baronul de la Căcâna”).

În cârdășie cu Ivancea și cu alți granguri ai filialei locale a PSD, Ciolacu s-a tras în poză într-un grajd pustiu de la periferiile Bacăului (foto deschidere). Oare care să fie semnificația gestului și a imaginii? 

În conferința de presă, Ciolacu a evitat să comenteze faptul că manifestanții i-au reamintit despre mai vechea sa declarație care nu a fost primită deloc bine în Moldova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.