VIDEO. Moartea prematură și fulgerătoare a Ronei Hartner a îndurerat internetul / Publicul apreciază și astăzi candoarea și curajul cu care actrița a înfruntat, în 1999, calomniile criptocomunistului Corneliu Vadim Tudor


VIDEO. Moartea prematură și fulgerătoare a Ronei Hartner a îndurerat internetul / Publicul apreciază și astăzi candoarea și curajul cu care actrița a înfruntat, în 1999, calomniile criptocomunistului Corneliu Vadim Tudor

Un mesaj, postat, miercuri seară, pe pagina personală de Facebook a actriței Rona Hartner, privind iminenta moarte a acesteia a bulversat rețelele de socializare: „Bună seara la toată lumea. Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”.

Câteva ore mai târziu, actrița, în vârstă de doar 50 de ani, se stingea după o luptă dură cu cancerul, o cumpănă pe care a abordat-o cu optimism și cu convingerea că o va depăși. A vorbit mereu cu zâmbetul pe buze despre suferința ei, a apărut public optimistă, aparentă degajată, cântând și dansând până de curând, astfel că mulți dintre cunoscuți și admiratori erau convinși că nu e nimic îngrijorător. Tocmai de aceea vestea despre ultimele clipe a picat ca o bombă. Dureros e și faptul că actrița lasă în urmă neconsolată o fiică de doar 15 ani.

Foto sus: Rona Hartner și fiica sa, Rita.

Rona Hartner s-a născută la 9 martie 1973, într-o familie mixtă româno-germană, tatăl ei, de profesie inginer, fiind etnic german, potrivit informațiilor din mediul virtual. Din 1979 până în 1991 a învățat la școala germană din București. În anul 1991 este înscrisă la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar în 1992 este admisă la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif îi acordă rolul principal în filmul Gadjo dilo - Străinul nebun, filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Tot în 1996 evoluează cu succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil.

În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

Deși premiată și apreciată peste hotare, Rona Hartner era o necunoscută în România la începutul anului 1999 când a luat amploare o intoxicare de presă pusă la cale de Corneliu Vadim Tudor - extremistul nomenclaturist pe care George Simion îl admiră atât de tare încât a invitat-o pe una din fiicele acestuia să se înscrie în AUR – privind legăturile amoroase ale acesteia cu președintele României de la acea vreme, Emil Constantinescu. Cei doi s-au înfruntat și într-un talk show televizat moderat de Marius Tucă, curajul și candoarea cu care Rona Hartner l-a înfruntat pe agresivul și logoreicul criptocomunist peremist propulsând-o în atenția opiniei publice. VIDEO mai jos



Decenii mai târziu, după ce purulentul Vadim Tudor nu mai era în viață deja de ani buni, Rona Hartner avea să spună, în emisiunea lui Denise Rifai, că, deși a făcut-o celebră în România, scandalul provocat de liderul PRM a costat-o enorm.

„L-am văzut o singură dată în viață (n.r.: pe președintele Emil Constantinescu) în noiembrie 1996, în 1997 m-am mutat la Paris, el și-a văzut de treaba lui cu politica. N-am avut nicio treabă, nu l-am mai văzut, lumea avea nevoie de un scandal și a fost cel mai mare scandal care a lansat cursa scandalurilor, dar mie mi-a făcut un mare deserviciu. Nu dansul a fost vinovat, ci prietena mea, care a utilizat acel dans ca să mă compromită”, a povestit Rona Hartner în  emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. VIDEO mai jos.

„Cât v-a costat eticheta de amanta președintelui Emil Constantinescu?”, a întrebat-o Rifai.

 „Enorm. În primul rând, iubitul meu de la Paris m-a părăsit din cauza acestui sex-gate, am pierdut o foarte bună prietenă pentru că ea a scris jurnalul ca să-mi distrugă relația cu iubitul și am pierdut foarte mult din imaginea mea pentru că eu voiam să intru în România numai prin performanțele mele de cinema, de teatru, fusesem la teatrul național, și dorința mea era să intru pe acel drum lent”...

Rona Hartner era divorțată și avea o fiică în vârstă de doar 15 ani.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. George Simion și AUR se pregătesc să bage în Parlament o veche colaboratoare a Sputnik.md. Fiica lui Vadim și legăturile cu agentura Kremlinului din Basarabia

PODUL a scris recent că Vadim Tudor a fost un turnător prolific al Securității, detractor abject al lui Paul Goma și versificator hipermediocru al clanului criminal Ceaușescu (adică propagandist PCR), după decembrie ‘89 evidențiindu-se în repetate rânduri ca rusofil învederat. Pe tot parcursul său politic a fost înconjurat de foști ofițeri de Securitate, de parcă ar fi făcut colecție. Să nu uităm că tribunul va fi fost și proxenet cu misiuni speciale. Odinioară, Vadim îi aducea minore lui Eugen Barbu pentru ca acesta să le seducă (detalii AICI).  

”S-a demonstrat că tot ce spunea Vadim era adevărat!”, a apreciat George Simion în direct la Antena 3. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.