Fabuloasa avere a familiei Geoană. Apartamente, moșteniri substanțiale de la părinți modești și vacanțe de lux pe banii cumnatului infractor / Acesta a câștigat de la stat peste 20.000 de euro pe lună în perioada în care Mircea Geoană era președintele PSD


Fabuloasa avere a familiei Geoană. Apartamente, moșteniri substanțiale de la părinți modești și vacanțe de lux pe banii cumnatului infractor / Acesta a câștigat de la stat peste 20.000 de euro pe lună în perioada în care Mircea Geoană era președintele PSD

Publicația independentă Public Record a reușit un „inventar” minuțios al imobilelor, tranzacțiilor imobiliare spectaculoase, al bunurilor valoroase și moștenirilor dubioase întâmplate în familia Mircea-Mihaela Geoană (fostă Costea – numele de fată e relevat în contextul conexiunilor foarte-foarte strânse cu cumnatul infractor fugar Ionuț Mircea Costea, condamnat definitiv la șase ani de închisoare).

Ce a descoperit publicația: 

Geoană este vecin în același bloc exclusivist din cartierul Primăverii cu fosta cumnată și cumnatul fugar. Printre vecini se mai numără europarlamentarul Vasile Blaga, omul de afaceri Adrian Sîrbu și o fundație controlată de Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. 

Mihaela Geoană s-a bucurat de excursii plătite din șpăgile luate de fratele ei, Ionuț Mircea Costea. Aparent și Felix Rache, un personaj foarte apropiat de pesedistul Mihai Tudose, dar și de familia Geoană, a beneficiat de vacanțe de lux plătite de același infractor Costea. 

Geoană a moștenit mai multe tablouri de Tonitza și sute de mii de euro de la părinții lui. Public Record precizează că nu a reușit să identifice sursa banilor. 

Tatăl lui Geoană a fost general (în rezervă, PODUL a scris pe larg AICI despre generalul comunist), iar mama ingineră la RATB. Chiar dacă legăturile generalului Ioan Geoană cu regimul comunist și apoi cu regimul lui Ion Iliescu au fost foarte strânse, este greu de crezut că a putut acumula o asemenea avere din banii încasați de la stat de la stat. 

Fiul lui Geoană a cumpărat, pe o firmă fără activitate, un apartament spectaculos cu 400.000 de euro. O locuință similară a costat cu 200.000 de euro mai mult, în același bloc. 

O firmă în care e asociată Mihaela Geoană deține un apartament în Poiana Brașov. L-a cumpărat de la o firmă falimentară. Actul s-a perfectat la notarul Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României.

Sursa foto. Mircea Geoană/Facebook

Vărul Mihaelei Geoană a făcut 2.8 milioane de euro cu un teren pe care au fost proprietari scurtă vreme și soții Geoană.

Poliția Română îl caută pe Ionuț Mircea Costea de anul trecut, după ce a fost condamnat definitiv la șase ani de pușcărie pentru șpagă primită de la reprezentanții Swietelsky, o firmă austriacă ce avea contracte cu statul.

Costea era o rotiță a jafului, iar în buzunarele lui au intrat fraudulos 2.3 milioane de euro și 3.1 milioane de lei. 

Cu o parte din bani, a cumpărat un Porsche Cayenne (aproximativ 100.000 de euro). Alți 2.5 milioane de lei, bani publici luați cu titlul de șpagă, au fost cheltuiți pentru servicii turistice în țară și în străinătate: transport aerian, cazare la hoteluri premium, SPA, tratamente medicale, mese, cursuri de schi etc. 

Nevasta, copiii, părinții, soacra, dar și Mihaela Geoană, nevasta candidatului la prezidențiale, au beneficiat de călătorii și cazări în orașe precum: Paris, Geneva, Monte Carlo, Roma, Istanbul, New York, Nisa, Atena, Barcelona, Bolzano, Bodrum, Salzburg, Mamaia, Poiana Brașov și alte destinații din țară. 

Părinții lui Mircea Geoană i-au lăsat moștenire circa 257.000 euro, tablouri de Tonitza și un apartament pe care candidatul l-a vândut recent cu 220.000 euro. Public Record nu a putut identifica sursele acestei averi acumulate de familia secretarului adjunct NATO și candidat la președinție. Investigația Public Record poate fi citită integral AICI

Într-un interviu recent pentru Adevărul, Mircea Geoană confirma că printre sfătuitorii săi se numără deputata PSD Ana-Maria Cǎtǎuțǎ și Felix Rache, fost angajat la Antena 3, devenit consilier al lui Mihai Tudose în perioada în care acesta era premierul de paie al infractorului Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are o colaborare cu Felix Rache, Mircea Geoană spune că nu are un rol explicit în campanie, ci doar se sfătuiește cu acesta.

„Mă văd cu el, mă sfătuiesc cu el, mi se pare unul dintre cei mai inventivi și creativi oameni pe care i-am întâlnit, suntem prieteni vechi, o știu și pe Janina, pe soția lui, am încercat să îi ajutăm când au mai fost mici probleme de sănătate. Da, mă sfătuiesc cu el, dar nu are un rol explicit în campania mea, dar da, sunt mulți oameni cu care mă sfătuiesc”, susținea Geoană.

Ulterior încheierii mandatului de premier al lui Tudose, Rache s-a alăturat partidului fondat de Victor Ponta, PRO România. La alegerile locale din 2020 a obținut postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău.

În 2023, Felix Rache a apărut în dosarul "Mitǎ la aeroport", în care se investigau fapte de corupție în legătură cu spațiile comerciale din incinta Aeroportului Otopeni.

Procurorii redau o discuție dintre doua persoane implicate, în care se face referire la posibilitatea ca Mihai Tudose sa fie premier, iar "Rache", cel mai probabil Felix Rache, să devină consilier, aspect favorabil intereselor privind prelungirea contractelor de închiriere la aeroport. Felix Rache a fost interceptat și el în dosar.

Dar să ne întoarcem puțin și în timp, în urmă cu aproximativ 15 ani, și să vedem cât câștiga cumnățelul infractor Costea de la statul român în perioada în care Mircea Geoană era lider al PSD.

Potrivit unui articol publicat de hotnews.ro în 2009, „Directorul Eximbank, Ionut Costea, cumnatul președintelui PSD, Mircea Geoană, câștigă 89.062 de lei pe lună fără alte stimulente, adica 20.760 de euro, după cum rezultă din contractul de mandat intrat in posesia HotNews.ro. Contractul a fost semnat în aprilie 2009 de către fostul președinte AVAS, Mircea Ursache, membru PSD. Costea a rămas director la Eximbank, deși PSD s-a retras de la guvernare de aproape o lună, iar funcția sa a fost negociată politic de Mircea Geoană. Contacat de HotNews.ro, ministrul finanțelor, Gheorghe Pogea, a refuzat să explice nivelul salariului șefului Eximbank, declarând că nu e treaba lui și a sugerat să luăm legătura cu Mircea Ursache. Fostul șef AVAS n-a putut fi contactat. (...) Salariul directorului Eximbank este o decizie pur politică, fără să aibă în spate nici o justificare economică”, a declarat George Butunoiu, președintele unei companii de head-hunting care activează și în domeniul bancar.” 

Iar în cazul în care cumnatul nu era lansat să-și ducă până la capăt mandatul de 4 ani de la Eximbank, statul român era obligat, în baza unui contract, să=l despăgubească pe Costea cu nu mai puțin de 747.360 de euro. Detalii AICI

CITEȘTE ȘI: Consultantul politic Cristian Hrițuc: „De ce plagiatul lui Geoană e mai grav decât pare la prima vedere? Acționează ca un declanșator al unor lucruri uitate!” / Deschidem Cutia Pandorei cu un text publicat în 2005, în SUA: „Este fiul generalului trădător Geoană, plecat caporal să elibereze Basarabia şi Bucovina, cotropite de sovietici, şi întors în uniformă sovietică cu grad de căpitan”

Așchia nu sare departe de trunchi: fiica lui Mircea Geoană și-a elogiat tatăl (plagiator dovedit), la Antena 3, cu un discurs plagiat după cel rostit de Kai Trump, nepoata prezidențiabilului american, la Convenția Partidului Republican / Până și declarația finală de iubire este identică

Activistul Valeriu Nicolae s-a lămurit în sfârșit că e exact așa cum arăta, sub o ploaie de injurii, PODUL.ro încă de acum 5 ani: PLUS-ul lui Dacian Cioloș a fost creația unor securiști și pesediști acoperiți cu scopul de a distruge USR / Prezenta campanie electorală îi dă de gol unul după altul

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.