Ce „surpriză”! AUR, trup și suflet alături de fratele politic mai mare, PSD, în scandalul planșeului de la Piața Unirii. Liderii formațiunii extremiste îl atacă furibund pe Nicușor Dan


Ce „surpriză”! AUR, trup și suflet alături de fratele politic mai mare, PSD, în scandalul planșeului de la Piața Unirii. Liderii formațiunii extremiste îl atacă furibund pe Nicușor Dan

Cel puțin două figuri proeminente ale AUR, Marius Dorin Lulea, fondator al formațiunii, prim-vicepreședinte AUR și premierul propus de George Simion, și Mihai Enache, fostul candidat aurist la Primăria Capitalei care a avut o lungă și apropiată colaborare cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au sărit să critice, în miez de noapte, poziția primarului general, Nicușor Dan, în conflictul iscat la Piața Unirii unde edilul PSD (de la Sectorul 4) vrea să repare în mare viteză și pe bani publici foarte mulți planșeul deteriorat, fără a respecta însă etapele legale.

Așadar, după ce Marcel Ciolacu a lăsat gașca AUR să-și facă mendrele de imagine  prin comunele din Galați afectate de inundații, iar CCR, controlată de PSD, a exclus-o pe Diana Șoșoacă de la prezidențiale, auriștii întorc fraților social-democrați aceste mari servicii într-un moment esențial, criticându-l furibund pe singurul adversar care chiar încurcă curajos mega-afacerile PSD pe bani publici, punându-i pe liderii controversați ai formațiunii în reală dificultate și cauzându-le serioase prejudicii financiare și de imagine.

„Este inadmisibil ca Nicușor Dan să amâne rezolvarea unei situații atât de critice. Lipsa lor de respect față de opinia specialiștilor în construcții demonstrează o indiferență periculoasă față de viața oamenilor. Poliția locală sector 4 și poliția locală a Primăriei Generale au ajuns să se încaiere pe această temă. Un teatru al absurdului în care doi primari blochează o intervenție majoră.

Nicușor Dan începe să fie penibil și dovedește rea voință. De ce blochează el reparația planșeului de la Piața Unirii? Asta nu știm. Mai mult, el cere un proces prin care să se stabilească cine are în administrare această zonă... Este incredibil cum vedem tergiversări administrative în loc de consolidări reale. Viața românilor nu e un joc politic. (…)

În calitate de inginer constructor și expert tehnic, susțin cu fermitate că este necesară o intervenție majoră pentru consolidarea elementelor structurale. Un colaps poate avea loc azi, mâine sau poate peste 10 ani, însă nu ne putem juca cu viața românilor”, a scris Marius Lulea într-o postare pe pagina sa publică de Facebook.

Constructorul Marius Lulea (foto jos), implicat și în renovarea fostului sediu al NKVD de lângă Parcul Herăstrău, clădire aflată în prezent în proprietatea Federației Ruse, este unul dintre inițiatorii „Planului Simion”, lansat în perioada premergătoare campaniei electorale, care include și promisiunea de a construi locuințe la 35.000 de euro pentru românii cu venituri mici, angajament considerat de majoritatea specialiștilor în imobiliare doar o farsă electorală. 

CITEȘTE ȘI: Înfruntarea terestră cu mafia PSD, din centrul Capitalei, s-a terminat, momentan, în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul general îi anunță pe interlopii pesediști, pe companiile de casă și pe milițiile acestora că va emite „doar autorizații de construire în baza legii”

Mihai Enache, fostul colaborator apropiat al lui Băluță și mare amator de poze de la inundațiile din Galați, a scris și el un fel de analiză a disfuncționalității Bucureștiului, cu accent pe lipsa de preocupare a lui Nicușor Dan pentru siguranța orașului: „Încă o dovadă a disfuncționalității Bucureștiului în actuala configurație administrativă, care a produs azi un alt episod de circ politic. 

Planșeul de la Piața Unirii, expertizat cu gradul IV de risc, e o altă problemă pasată de la o instituție la alta, de la o primărie la alta, în timp ce bucureștenii rămân cu aceleași riscuri care le pun în fiecare zi viețile în pericol. 

Unii sunt gata să încalce legea pentru a începe, pripit sau nu, lucrări de punere în siguranță, alții sunt gata să încalce legea că să fie siguri că nu se întâmplă nimic semnificativ pentru infrastructura orașului. Chichițe administrative găsite de fiecare instituție, suprapuse cu sistemul legislativ ambiguu și prost făcut, pot să blocheze ani întregi proiecte esențiale pentru oraș. 

Capitala unificată, una din propunerile mele din campania electorală rămâne soluția optimă pentru a da o logică administrativă orașului și pentru a scăpa de cele 7 primării, 7 poliții locale și multe alte instituții care se ocupă cu pasarea problemelor de la un sector la altul. 

Cu o singură primărie, un singur buget și cu un primar general competent, foarte multe probleme mari ale Bucureștiului ar fi mult mai ușor de abordat și rezolvat. 

PS: Pasajul Unirii are grad IV de risc, dar de 4 ani Primăria Municipiului București are expertize pentru 3 pasaje cu grad V (maxim) de risc pentru circulație (Pasajul Obor, Pasajul Lujerului, Podul Baneasa).”

Așa cum PODUL a scris deja în perioada premergătoare alegerilor locale, Mihai Enache este un fost subaltern și colaborator apropiat al primarului PSD de la Sectorul 4, Daniel Băluță, și nașul de cununie al unui ultras condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru violențele produse în Piața Victoriei la protestul din 1 februarie 2017 (acel protest pașnic pe care ultrașii au încercat să-l deturneze într-o confruntare de stradă cu jandarmii. S-a vehiculat la vremea respectivă că ultrașii au fost aduși de PSD tocmai pentru a compromite protestele pașnice de stradă care aveau loc deja de mai multe zile cu o participare impresionantă). Este vorba despre Ștefan Gabriel Lupu, condamnat în 2021 la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru rănirea mai multor jandarmi și protestatari.

Foto jos: Mihai Enache în comuna gălățeană Pechea, unde formațiunea lui Simion și-a făcut o campanie electorală agresivă prin noroaiele și necazurile cauzate de inundațiile catastrofale de la mijlocul lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI: CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României! Pe cine avantajează extraordinar această decizie

Lidera SOS s-a dezlănțuit când a fost întrebată de alegători dacă le recomandă să voteze cu George Simion: „Niciodată! Nu votați cu Simion! E mână în mână cu Marcel Ciolacu, este omul sistemului!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.