Tragedia de la Crevedia. Viceliderul AD Daniel Uncu, apel către români: "Vremea dezbaterilor cordiale a trecut! Ce este de făcut în această stare de haos, care definește acest stat eșuat? Presiune publică masivă, în stradă, iar apoi schimbarea cadrului legislativ în domeniul răspunderii ministeriale disciplinare și penale a celor care dețin funcțiile în cauză!". Lista celor 9 priorități


Tragedia de la Crevedia. Viceliderul AD Daniel Uncu, apel către români: "Vremea dezbaterilor cordiale a trecut! Ce este de făcut în această stare de haos, care definește acest stat eșuat? Presiune publică masivă, în stradă, iar apoi schimbarea cadrului legislativ în domeniul răspunderii ministeriale disciplinare și penale a celor care dețin funcțiile în cauză!". Lista celor 9 priorități

În contextul în care doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care s-au produs, sâmbătă seara, la o staţie GPL ilegală din comuna Crevedia, deținută de fiul primarului PSD din Caracal, vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, subliniază că "vremea dezbaterilor cordiale a trecut", punctând în acest sens că sunt necesare proteste masive care să aibă drept scop "demiterea celor vinovați" pentru existența statului eșuat România, respectiv "trimiterea lor în judecată".

"Explozie și incendiu devastatoare la Crevedia, zeci de răniți și un decedat, mii de oameni evacuați din case, pagube de zeci de milioane de lei.

După numai câteva ore, o altă tragedie în Alba, similară celei de la 2 mai de acum două zile: un nenorocit beat în vârstă de 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de 6 tineri și a omorât pe loc 3 dintre ei! Ceilalți au fost răniți. Cei morți aveau între 17 și 25 de ani.

Tragedie, după tragedie, după tragedie.  

Toate, ranforsate de abuzuri, după abuzuri, după abuzuri săvârșite de anumiți politicieni, judecători, procurori, medici, polițiști. De fapt, de anumite personaje care se folosesc de funcții și de privilegii pentru a distruge firava și incompleta țesătura de drepturi și libertăți ale presupusului stat de drept român...!

O Românie neguvernată, așadar, condusă de clanuri politico-economice și informative, susținute judiciar. O Românie care plătește constant prețul crasei inculturi democratice și educaționale a cetățenilor ei, al deconstrucției sociale prin baronizare politică, al feudalismului relațiilor de putere și autoritate în stat.  

Statul maximal. Statul arestat. Statul viciat. Statul discreționar. Statul Leviathan.

Toate, pe mâna otrăvită a neo-comunismului securistoid autohton de tip USL, omnipotent și omniprezent în viața Cetății.

Vremea dezbaterilor cordiale a trecut...!", precizează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook.

Totodată, Daniel Uncu propune o serie de măsuri urgente pentru ca România să devină un stat funcțional, printre care "schimbarea cadrului legislativ în domeniul răspunderii ministeriale disciplinare și penale a celor care dețin funcțiile în cauză".

"Ce este de făcut în această stare de haos, care definește acest stat eșuat?

Am tot răspuns la această întrebare...! În diverse forme și cu diferite ocazii.

Iată un rezumat:

Presiune publică masivă, în stradă (!), pentru demiterea celor vinovați de această deconstrucție legală și instituțională și trimiterea lor în judecată, apoi schimbarea totală a opțiunilor de vot în 2024!  

După care:  

1. Schimbarea cadrului legislativ în domeniul răspunderii ministeriale disciplinare și penale a celor care dețin funcțiile în cauză,

2. Modificarea dramatică a legilor care reglementează spațiul serviciilor de informații pe relația cu societatea civilă și cu Parlamentul, pentru transparentizarea  activităților acestora,

3. Revenirea la votul uninominal și introducerea în cadrul legal al activității administrației publice locale și centrale - numirile în funcții publice - a criteriilor de profesionalism și performanță,

4. Interzicerea expresă a numirilor în funcții EXCLUSIV pe criterii politice,  

5. Reformarea și fluidizarea sistemului de taxe și impozite,  

6. Diminuarea drastică a aparatului guvernamental - ministere, agenții etc., ceea ce va diminua cadrul de cultură și de creștere a corupției,

7. Reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului,

8. Reformarea sistemului de pensii pe criteriul EXCLUSIV al contributivității,

9. Restructurarea întregului aparat polițienesc, prin modificarea legislației și introducerea de criterii de performanță reale.  

Mă opresc aici, deocamdată.  

Toate acestea fac parte din logica bunului simț și, evident, din Programul Politic al AD", mai punctează Daniel Uncu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.