Daniel Uncu: "De ce umblă nestingherit George Simion prin România, în timp ce alte țări îi interzic să intre acolo? Ce joc faceți, tovarășe Ciolacu?! Și dumneavoastră și SRI și SIE și Parchetul. Cu ce vă jucați de fapt? Cu România?"


Daniel Uncu: "De ce umblă nestingherit George Simion prin România, în timp ce alte țări îi interzic să intre acolo? Ce joc faceți, tovarășe Ciolacu?! Și dumneavoastră și SRI și SIE și Parchetul. Cu ce vă jucați de fapt? Cu România?"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, adresează o întrebare-cheie premierului României, Marcel Ciolacu, structurilor de informații abilitate, respectiv procurorilor, în legătură cu motivele pentru care i se permite președintelui AUR, George Simion, "să umble nestingherit prin România", în timp ce state precum Ucraina și Republica Moldova îi interzic accesul pe teritoriul lor. 

"Așadar, cu alte cuvinte, România este un safe heaven, adică o zonă de liniște și pace pentru tovarășul poleit, în contrapondere cu ceea ce reprezintă el pentru cele două țări străine", concluzionează Daniel Uncu.  

"Carevasăzică, prim-ministrul României consideră, după ce s-a uitat pe documente, că este întemeiată interdicția de a intra în Republica Moldova și Ucraina a poleitului fost șef de galerie. Păi ce să înțelegem din lucrul ăsta? Că cele două țări, Ucraina și Republica Moldova, nu-i permit poleitului să intre la ele în țară, având argumente juridice, administrative, legale întemeiate, dar el e bine-mersi la noi în țară. Deci, cu alte cuvinte, la noi nu numai că este bine-mersi, dar e șeful unui partid care, mă rog, emite mari pretenții, inclusiv intrarea la guvernare dacă stai să te uiți la sondajele de opinie, iar personajul este practic imun la orice reacție a statului român, în condițiile în care el e un inamic al Ucrainei și al Republicii Moldova, ca dovadă că are interdicție să intre în cele două țări. Așadar, cu alte cuvinte, România este un safe heaven, adică o zonă de liniște și pace pentru tovarășul poleit, în contrapondere cu ceea ce reprezintă el pentru cele două țări străine. Să înțeleg că, prin asta, România împărtășește punctele de vedere referitoare la Ucraina și Moldova ale așa-numitului poleit? E de acord? Dacă nu este de acord, de ce nu ia măsuri? De ce nu se întâmplă o discuție cu tovarășul poleit? Aud?! Interesant. Ce joc faceți tovarășe Ciolacu?! Și dumneavoastră și SRI și SIE și Parchetul. Cu ce vă jucați de fapt? Cu România? Eu zic că nu este bine. Nu e bine, pentru că milioane de oameni încep să înțeleagă ce se întâmplă de fapt. Chiar, ce se întâmplă, tovarășe Ciolacu?! De ce umblă nestingherit personajul prin România, în timp ce alte țări îi interzic să intre acolo?", transmite Daniel Uncu într-un clip publicat pe TikTok. 

Poziția exprimată de viceliderul AD vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu afirmase pe 17 martie, la Digi24, că a primit și văzut "documentele secrete" care arată motivele pentru care R.Moldova și Ucraina au decis să-i interzică liderului AUR, George Simion, accesul pe teritoriul lor. 

"Este o decizie administrativă întemeiată", a precizat Ciolacu pe marginea documentelor primite

"Documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice", a completat premierul.

MAI MULTE DETALII: Marcel Ciolacu susține că a văzut „documentele secrete” care dezvăluie de ce George Simion are interdicție în R.Moldova și Ucraina. „Este o decizie administrativă întemeiată” / PODUL a obținut în exclusivitate răspunsul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pe această temă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.