EXCLUSIV Daniel Uncu subliniază cât de importantă este sprijinirea Ucrainei până la victoria finală: "O Ucraină care iese de sub umbrela NATO se va afla în pericolul de a deveni un potențial agresor dacă reintră în sfera de influență a Rusiei!"


EXCLUSIV Daniel Uncu subliniază cât de importantă este sprijinirea Ucrainei până la victoria finală: "O Ucraină care iese de sub umbrela NATO se va afla în pericolul de a deveni un potențial agresor dacă reintră în sfera de influență a Rusiei!"

Într-un interviu acordat recent publicației noastre, vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, a subliniat cât este de important ca Ucraina să primească tot sprijinul militar de care are nevoie pentru a învinge irevocabil hoardele ruse și pentru a-i fi securizată astfel apartenența la lumea euro-atlantică. În caz contrar, va exista riscul ca Rusia să impună la Kyiv o putere ce-i va fi favorabilă, iar Ucraina, cu a sa armată performantă, să devină o potențială amenințare pentru lumea euro-atlantică, a avertizat Daniel Uncu. 

De asemenea, viceliderul AD a atras atenția că orice răgaz oferit Rusiei îi va facilita planul expansionist ce excedă granițele Ucrainei și pe care nu-l poate pune în prezent în aplicare atât datorită rezistenței eroice demonstrate de forțele ucrainene, cât și pe fondul deficiențelor cu care se confruntă în prezent armata rusă. 

Redăm declarațiile vicepreședintelui AD: 

- Rusia nu a primit deocamdată răgaz (să-și pregătească o nouă etapă a invaziei - n.red.). Deocamdată, ucrainenii se luptă ca niște lei. Îi admir pe acești oameni! Niște eroi, chiar dacă pare un cuvânt banal. Nu se luptă doar pentru ei, ci pentru întreaga Europă. Cine crede pentru o fracțiune de secundă că Rusia se va opri definitiv se înșală. A, că nu va pleca mâine mai spre vest, ci peste 3-5 ani, dar o va face. De ce? Pentru că acest personaj numit Vladimir Putin - care, după părerea mea, are o anumită afinitate către psihopatologie, dincolo de ceea ce crede el că ar trebui să se întâmple cu ceea ce consideră ca fiind măreața mamă Rusie, adică să reocupe geopolitic, geostrategic, manu militari fosta Europă Centrală și de Est, dincolo de nebunia asta cred că înțelege că nu poate face totul deodată, pentru că nu are cu ce. Dar dacă îl mai lăsăm mult, s-ar putea să aibă. 

- O Ucraină care iese de sub umbrela Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene se va afla în pericolul de a deveni un potențial agresor asupra NATO, dacă reintră în sfera de influență a Rusiei. În acest moment Ucraina are una dintre cele mai redutabile armate din Europa, din perspectiva armamentului, tehnicii de luptă din ce în ce mai upgradate la nivelul NATO. Dispune de o armată de militari căliți într-o luptă năucitoare cu violatorul post-sovietic. Gândiți-vă că ea este lăsată de izbeliște la masa verde, într-o posibilă și nefericită dezvoltare a unei păci rusești negociate. Cât de ușor sau de greu credeți că îi va fi Kremlinului să-și impună la Kyiv un om care să mimeze euro-atlantismul, dar care să simpatizeze cu Kremlinul? Și ce s-ar putea întâmpla? S-ar putea ca o Ucraină de o asemenea talie militară, de un asemenea nivel militar să devină aliata Kremlinului. 

- Dacă i se va da răgaz lui Putin, ce credeți că va face în următorii 3-5 ani după o asemenea pace (pace falsă, asemănătoare celei ce a urmat după anexarea ilegală a Crimeii - n.red.) care de fapt va sacrifica Ucraina? Se va înarma într-un ritm colosal doar pentru a pregăti următorul asalt! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.