Furie și lacrimi în rândul susținătorilor lui Putin după recucerirea de către ucraineni a orașului Lyman, despre care Kremlinul spune că e parte din Rusia acum


  • ACP
  • Oct 3, 2022 17:13
  • 1762
Furie și lacrimi în rândul susținătorilor lui Putin după recucerirea de către ucraineni a orașului Lyman, despre care Kremlinul spune că e parte din Rusia acum

Înfrângerea suferită vineri de trupele ruse, care au fugit din orașul Lyman din regiunea Donețk, chiar la o zi după ce Putin a anunțat festiv ca această zonă e parte din Rusia acum, a produs furie și lacrimi în rândul celor mai puternici susținători ai președintelui rus. Decretele semnate vineri de Putin, prin care se susține că patru regiuni din Ucraina fac acum parte din Rusia, nu au avut vreun impact asupra armatei ucrainene aflate într-o continuă ofensivă. Nici armata rusă nu a fost impactată de respectivele decrete, nelăsând să se înțeleagă că acum ar fi mai motivată să nu fugă din acele regiuni din pricina ofensivei ucrainene.

Ramzan Kadîrov – liderul Ceceniei și un susținător înfocat al lui Putin – a fost prezent la festivitatea semnării decretelor de anexare și a plâns la discursul lui Putin în momentul în care acesta a vorbit de dragostea de patria-mamă, după cum a relatat agenția rusa de presă RIA Novosti. (sursa: AICI)

Iar la numai o zi după această scenă nord-coreeană, pus în fata înfrângerii de la Lyman, văzuta de multi ruși ca pierderea unei părți din Rusia după semnarea decretelor, Kadîrov a spus că generalul "incompetent" din Lyman ar trebui "trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge" și nu protejat de conducerea militară rusă, potrivit The New York Times.  

Oligarhul Evgheni Prigojin, alt susținător puternic al lui Putin, dar și confident al acestuia, a spus, la rândul său, cuvinte grele despre comandanții ruși de la Lyman - "trimiteți desculțe, direct în prima linie, toate aceste gunoaie, înarmate doar cu akm-urile", după cum a informat The Times. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.