Ticăloșia liderilor PNL care au declarat în spațiul public că doresc refacerea coaliției cu USR, dar la VILA LAC au votat pentru monstruoasa alianță cu PSD. Cine sunt cei 48 de useliști


Ticăloșia liderilor PNL care au declarat în spațiul public că doresc refacerea coaliției cu USR, dar la VILA LAC au votat pentru monstruoasa alianță cu PSD. Cine sunt cei 48 de useliști

Conducerea PNL a decis, luni, la Vila Lac, după ce a reușit să treacă prin ploaia de suluri de hârtie igienică venite din partea mai multor protestatari anti-PSD (VIDEO pe pagina de Facebook a Podul), să continue negocierile cu social-democrații lui Marcel Ciolacu în vederea formării unui guvern PNL-PSD-UDMR. 48 de lideri au votat în favoarea colaborării cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus. 

Dincolo de opțiunea oribilă, monstruos e și faptul că unii dintre liderii liberali care au votat pentru alierea cu PSD exprimaseră recent, public, prin mesaje postate pe paginile de Facebook sau prin declarații de presă, că doresc refacerea coaliției cu USR. 

Cel mai jenant caz este al liderului de la Iași Alexandru Muraru (foto jos), fratele geamăn al ambasadorului român la Washington, care abia terminase de scris pe Facebook că USR trebuie să fie prima opțiune, fugind apoi la Vila Lac pentru a vota în favoarea colaborării cu PSD. De altfel, dincolo de politicianismul de mahala, cu răsuciri și contorsiuni uimitoare, de la o oră la alta, deputatul Muraru, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, nu face decât să aplice demagogia oribilă învățată de la maeștrii săi spirituali cu ani grei de pușcărie în biografie cum e „celebrul” Relu Fenechiu, fostul ministru liberal al Transporturilor, cel căruia frații Muraru, dar și penalul Costel Alexe, președintele CJ Iași, îi datorează ascensiunea politică. Muraru pozează în proeuropean și proamerican, scriind jalbe către marile cancelarii ale lumii democrate, pentru a se plânge se extremismul din România, dar, cu prima ocazie, fuge să voteze o alianță cu cel mai corupt partid român din toate timpurile. Poate, de data asta, va scrie și un autodenunț pe care să-l trimită marilor lideri ai lumii. 

Cine sunt cei 48 de lideri liberali care au votat pentru alianța cu PSD:

Alba - Ion Dumitrel a protestat, dar în final a votat pentru alianță cu PSD.

Arad - Toată filiala, în frunte cu Gheorghe Falcă, au votat pentru

Bihor - Ilie Bolojan și primarul de Oradea, Florin Birta, au votat împotrivă. Birta chiar a propus vot uninominal pentru a rămâne în istoricul PNL cei care au votat cu PSD.

Bistrița: Nelu Turc a votat împotrivă.

Brașov: Adrian Veștea împotrivă

Brăila: Alexandru Popa a votat împotrivă.

Buzău: Gabriel Avramescu a votat pentru

Caraș Severin: Marcel Vela s-a abținut, deși organizația lui are rezoluție anti-PSD.

Călărași: Ciprian Pandea a votat pentru.

Cluj: Emil Boc a votat pentru, dar în absență. Boc a trimis o scrisoare, prezentată de Sorin Moldovan, prin care arăta nevoia unei alianțe cu PSD. Scrisoarea a fost citită de nepotul lui Vasile Blaga, deputatul de Cluj Sorin Moldovan, în protestele celor anti-PSD.

Constanța: Vergil Chițac a absentat, prefectul de Constanța s-a abținut, dar președintele organizației județene a votat pentru continuarea negocierilor cu PSD

Covasna: vot împotrivă

Dâmbovița: Virgil Gura împotrivă

Dolj: liderii nu au votat deloc.

Galați: liderii nu au votat deloc.

Giurgiu: Dan Motreanu împotrivă și a susținut un discurs extrem de dur împotriva PSD.

Gorj: Dan Vîlceanu s-a abținut de la vot. El a făcut numărătoarea.

Harghita: Buzilă Sebastian, președintele PNL Harghita a votat pentru continuarea negocierilor cu PSD.

Hunedoara: Vetuța Stănescu a votat pentru.

Ialomița: Dragoș Soare și restul liderilor din filială au votat pentru.

Iași: Alexandru Muraru și Mihai Chirica au votat pentru. În spațiul public, Muraru a trimis o scrisoare prin care cerea refacerea alianței cu USR.

Maramureș: Ionel Bogdan a votat pentru.

Mehedinți: Virgil Popescu a votat pentru.

Mureș: Ciprian Dobre a votat pentru.

Neamț: Eugen Țapu Nazare a votat pentru

Olt: Liviu Voiculescu a votat pentru. Gigel Știrbu s-a abținut.

Prahova: Iulian Dumitrescu a votat pentru.

Sălaj: Lucian Bode a votat pentru.

Sibiu: Raluca Turcan și Daniela Cîmpeanu au votat pentru.

Suceava: Gheoghe Flutur a votat pentru.

Teleorman: Eugen Pîrvulescu s-a abținut

Timiș: Alin Nica a votat pentru

Tulcea: Ștefan Ilie a votat împotrivă

Vaslui: Nelu Tătaru a votat pentru.

Vîlcea: Cristian Buican nu a participat.

Diaspora: Viorel Richard Badea nu a participat.

București: toți liderii PNL din Capitală au votat împotrivă (președintele PNL București, Ciprian Ciucu și liderii filialelor Sector 1 - Sebastian Burduja, Sector 2 - Monica Anisie, Sector 3 - Antonel Tanase, Sector 5 - Dan Meran și Paul Moldovan, interimarul de la PNL Sector 6). Singura excepție a fost Pavel Popescu, liderul PNL Sector 3, care a votat pentru.

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a votat împotrivă. La fel și liderii filialelor Sector 1 - Sebastian Burduja, Sector 2 - Monica Anisie, Sector 3 - Antonel Tanase, Sector 5 - Dan Meran și Paul Moldovan, interimarul de la PNL Sector 6.

Au fost absenți liderii PNL Vâlcea – Cristian Buican, Argeș – Adrian Miuțescu și al PNL Diaspora – Viorel Badea. 

Florin Cîțu s-a abținut, însă l-a amenințat pe Ludovic Orban cu excluderea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.