Vicepremierul Japoniei, Taro Aso, critică Organizația Mondială a Sănătății pentru poziția sa indulgentă față de China comunistă pe fondul pandemiei de coronavirus, spunând că organizația ar trebui redenumită „Organizația Chinezească a Sănătății”.
"Deși detaliile sunt neclare, la vremea respectivă directorul general al O.M.S. a fost un cetățean chinez și au existat o mulțime de reclamații, iar acum petiția a strâns 300.000 de semnături sau mai degrabă 500.000 de semnături", a spus Aso, potrivit Formosa TV.
Vicepremierul japonez s-a referit la o petiție care cere demisia directorului general al OMS, Tedros Adhanob, și care a strâns până în acest moment peste 700.000 de semnături. Petiția îl acuză pe șeful OMS că a subestimat COVID-19 și a refuzat să "declare focarul chinez al virusului drept ca o urgență de sănătate globală" la sfârșitul lunii ianuarie. (puteți semna petiția AICI)
"Oamenii cred că Organizația Mondială a Sănătății ar trebui să-și schimbe numele. Nu ar trebui să fie numit O.M.S., ar trebui să fie redenumit O.C.S., acest apel reflectă cu adevărat ce simt oamenii", a adăugat vicepremierul Japoniei.
"Dacă, la început, O.M.S. nu ar fi insistat să spună lumii că China nu are nicio epidemie de pneumonie, atunci toată lumea ar fi luat măsuri de precauție", a continuat Aso.
Totodată, vicepremierul japonez a punctat că O.M.S. ia în brațe Partidul Comunist Chinez, care spune că Taiwanul e o regiune și nu o țară. Astfel, Taiwanul nu este membru al O.M.S.
"O.M.S., care este o organizație globală, nu include niciodată Taiwanul, și tocmai pentru că Taiwanul nu este membru al O.M.S., el devine un lider mondial în lupta contra epidemiei. Apoi, după ce a fost făcută această declarație, Partidul Comunist Chinez sare pentru a o corecta, spune că Taiwanul este o regiune nu o țară", a mai declarat Aso.
De asemenea, publicația a menționat că Aso s-a referit în mod repetat la virus drept „virusul Wuhan”. (sursa: AICI)