Judecătorii Curții de Apel București au analizat contestaţia Sorinei Pintea și au stabilit, definitiv, revocarea măsurii arestării preventive a acesteia. Fosta ministră a Sănătății va fi cercetată în continuare în stare de libertate, dar sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.
Jurnalistul specializat pe Justiție, Stoica Ionel, anunța încă de ieri că semnalele sunt clare și anume că Pintea va fi pusă în libertate: "Televiziunile infractorilor au reușit să seteze agenda publică pe cazul Sorina Pintea pe care o prezintă ca o victimă. Voiam să scriu ceva despre asta, dar îmi răsună în minte sloganurile din Piața Victoriei: „În democratie, hotii stau la puscarie!”.
Sorina Pintea o să iasă cel mai probabil mâine din arest, fără legătură cu campania mediatică, contestația este soluționată de două judecătoare care s-au remarcat în ultimii ani prin achitări și sentințe cu suspendare în dosarele DNA. Asta da repartizare aleatorie! Una dintre ele i-a achitat pe Nicușor Constantinescu (corupție) si Mariana Rarinca (șantaj), cealaltă l-a condamnat pe Radu Mazăre la 4 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”- sentință întoarsă la Înalta Curte la 9 ani.exe".
Sorina Pintea a petrecut aproape o săptămână în arestul Poliției Capitalei, în urma unei decizii a Tribunalului București care dispusese o arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce fostul ministrul al Sănătății a fost prinsă cu 120.000 de lei în biroul său de manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, bani care reprezentau, potrivit anchetatorilor, mită din partea reprezentaților unei societăți cărora le înlesnise obținerea unui contract de amenajare a unui bloc operator în cadrul spitalului condus de pesedistă.
Arestarea Sorinei Pintea și problemele de sănătate invocate de aceasta, pentru verificarea cărora a fost nevoie ca suspecta să fie scoasă din arest și dusă cu cătușe la clinicile unde au avut loc controalele medicale, au fost aduse cu obstinație în spațiul public și prezentate distorsionat de presa conectată financiar cu mafia PSD. S-a vizat, evident, victimizarea suspectei și chiar inducerea ideii că o pereche de cătușe pe mâinile unui politician corupt – procedură, de altfel standard, pentru cei care sunt scoși din arest din diverse motive - ar fi ceva mult mai grav decât o faptă de corupție. La toată această mascardă sinistră au participat nu doar presa antijustiție, ci și Avocatul Poporului (de altfel, o apropiată a PSD) și câțiva politicieni liberali, printre care ministrul de Interne și cel al Sănătății, care prin ieșirile publice au arătat, fără echivoc, că unii cetățeni, mai ales cei corupți, sunt mai egali în fața legii decât alții.