GALERIE FOTO Manipulați de regimul de la Teheran, câțiva tineri au ieșit și în București pentru a protesta împotriva Israelului, exact în contextul în care israelienii comemorează 1 an de la masacrul comis de Hamas


  • ACP
  • Oct 7, 2024 14:19
  • 744
GALERIE FOTO Manipulați de regimul de la Teheran, câțiva tineri au ieșit și în București pentru a protesta împotriva Israelului, exact în contextul în care israelienii comemorează 1 an de la masacrul comis de Hamas

În timp ce mii de manifestanți pro-palestinieni protestau ieri în orașe din întreaga lume, vreo 30 zeci de tineri s-au adunat și la noi în Piața Constituției, chiar cu o seară înainte de împlinirea unui an de la atacul comis de gruparea teroristă Hamas asupra Israelului, în data de 7 octombrie 2023.

În urma acelui atac neprovocat au fost uciși 695 de civili, dintre care 38 erau copii, alături de sute de militari, iar alte 250 de persoane au fost luate ostatice. Totodată, alte mii de persoane au fost rănite. O imensă traumă psihică apasă acum un număr mare de israelieni, care nu-și mai găsesc liniștea după acea zi întunecată. Și cum să își găsească liniștea, în timp ce sirenele anunță atacurile cu rachete, iar localitățile israeliene se confruntă cu nenumărate alte atentate teroriste?!

Operațiunea militară de răspuns a Israelului față de atacul Hamas a atras pe mai departe atacuri din partea grupării Hezbollah din Liban, din partea grupării Houthis din Yemen, din partea mai multor miliții susținute de Iran în Irak. Într-un final, atacurile au fost lansate direct de Iran. În prezent, Israelul e nevoit să lupte pe 7 fronturi împotriva grupărilor susținute de regimul radical șiit iranian.

Însă, propaganda susținută de Teheran și preluată de o bună parte din stânga europeană și americană repetă la nesfârșit că tocmai Israelul ar fi țara agresoare. Victime ale acestei propagande sunt, cu siguranță, și cei câțiva tineri adunați ieri în fața Palatului Parlamentului. Acele fete de la manifestație care afișau steagurile palestiniene cu siguranță nu ar vrea să trăiască sub regimul întunecat al ayatollahilor iranieni, care conduc toată această ofensivă atât militară, cât și propagandistică împotriva Israelului. E clar că nu ar dori să fie într-un pericol iminent de a fi arestate, ucise, așa cum se întâmplă cu fetele din Iran doar pentru că își descoperă capul.

Probabil că nu ar rezista psihic prea mult nici pe fondul sirenelor din Israel ce anunță atacurile, respectiv al bubuiturilor de deasupra orașelor, darămite știind că oricând pot fi ucise de miile de teroriști palestinieni care încearcă să se infiltreze în Israel pentru a ucide civili nevinovați. Dar ele cred că susținând mișcarea pro-palestiniană, sprijinită de regimul de la Teheran și subordonată acestuia, se opun unui unui rău mai mare. Este adevărat că în acest război au avut și au de suferit și foarte mulți palestinieni nevinovați, care au murit prinși între luptele dintre forțele israeliene și militanții din Gaza. Dar cei care au început și întrețin acest război sunt de asemenea exact cei care își ascund trupele în spatele civililor, amplasându-și adăposturile și depozitele de arme sub spitale și moschei. Sunt totodată cei care duc un război propagandistic contra întregii lumi libere, odată cu războiul împotriva Israelului. Iar victime ale acestui război propagandistic sunt și tinerii de la noi, înșelați că dacă iau partea întunericului, ar fi de fapt de partea binelui. 

Galerie foto (6 octombrie 2024, Palatul Parlamentului):

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.