Visez la ziua în care românii nu vor mai fi îngenuncheați, umiliți și storși de castele pensionarilor speciali!


Visez la ziua în care românii nu vor mai fi îngenuncheați, umiliți și storși de castele pensionarilor speciali!

În România, câteva milioane de români muncesc din greu, își plătesc taxele și impozitele și, dacă greșesc, răspund în fața legii. Deasupra lor, hrăniți din taxele și impozitele lor, se află o mână de profitori, bugetari care primesc salarii foarte speciale, pensii și mai speciale și care se află deasupra legii, pentru că se bucură de tot felul de imunități.

România nu este o țară în care oamenii sunt egali. Așa-zisa stângă pesedistă a dus țara într-un fel de Ev Mediu post-comunist, unde o mână de cetățeni muncitori ține în spate o clică exploatatoare, care n-au frică de lege, fiindcă nu-i poate atinge.

- Avem un strat de funcționari superiori, angajați pe pile, care se fac că lucrează, dar își dublează sau triplează salariile prin tot felul de sporuri: spor de solicitare neuropsihică, spor de toxicitate sau spor pentru doctorat. Primesc spor de  muncă în condiții periculoase niște funcționari care lucrează în ministerele bine păzite din Piața Constituției. România e plină de doctori cu doctorate plagiate, care-i ajută să ia majorări substanțiale la salariu.

- Avem casta pensionarilor speciali: circa 100.000 de foști bugetari, inclusiv securiști-torționari sau milițieni care au omorât oameni în bătaie, au pensii adesea de 10 ori mai mari decât pensia medie a unui român obișnuit. Două miliarde de euro pe an se cheltuie pe pensiile speciale. Beneficiarii se apără între ei – de aceea le-a dat Dragnea pensii speciale și judecătorilor de la CCR – și e aproape imposibil să le desființăm. Dar vom reuși!

- Avem tagma nomenklaturiștilor care se află deasupra legii: nu pot fi anchetați sau trimiși în judecată fără ca propria lor castă să-și dea acordul. Nu sunt doar parlamentarii și miniștrii în această situație. Judecătorii de la CCR beneficiază și ei de protecție. Militarii din serviciile secrete nu pot fi anchetați decât de procurorii militari, care sunt amici lor. Iar acum, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vrea să le ofere și magistraților două filtre protectoare: procurorii și judecătorii vor putea fi anchetați doar cu acordul Procurorului General și vor putea fi trimiși în judecată doar cu acordul CSM.

Articolul 16 din Constituția României care spune că:

„1. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. 2. Nimeni nu este mai presus de lege”. 

Să fim onești, aceste prevederi sunt literă moartă. Legea fundamentală a României a ajuns o bucată de hârtie fără valoare. Românii nu sunt egali în fața legii. Prea mulți sunt discriminați/ teorizați/ oprimați de către o mână de privilegiați. Privilegiați sunt bandiții și prietenii lor...Aceste nedreptăți nu mai pot continua. Până la urmă, românii se vor revolta. Încă mai sper să nu se ajungă la furci și topoare!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.