Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, judecat pentru delapidarea a 9 milioane de lei din banii spitalului pe care l-a condus, revine în atenția opiniei publice ca mare balneolog al Spitalului Orășenesc Jimbou, Sălaj, unde se pozează alături de echipajele SMURD, la inaugurarea unui heliport și își imortalizează pentru posteritate tehnica revoltătoare de tratare a unui pacient. Acesta din urmă este pozat într-un scaun cu rotile în timp ce doctorul îi înfige o seringă cu o substanță neprecizată în zona cervicală. Medicul nu poartă nici mănuși, nici mască.
„La elicopter se duce îmbrăcat în costum chirurgical și cu papuci de spital. Când e să injecteze plasmă PRP - adică produs sanguin unui bolnav: pare o locație improvizată, are o bluziță de halat pe el, pantalon și pantofi de stradă, fără mănuși, fără masca, suflă direct peste locul de puncție, nu se vede cu ce o fi dezinfectat, nici măcar o intenție să își facă un mic câmp steril acolo unde injectează, adică pe lângă coloana cervicală a omului!”, a comentat pentru Podul.ro un medic care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA pe 15 mai 2017, în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz.
Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.
Alături de Secureanu au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracţiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelaşi spital, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor şef al Serviciului Tehnic - Administrativ al Spitalului Malaxa, şi Ştefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeaşi unitate medicală, pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual, precum şi Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru şi Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar şi Cristian Ioniţă şi Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.
Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp în care "a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arată în rechizitoriul procurorilor.