VIDEO. Activistul anti-mafia lemnului Daniel Bodnar, grav accidentat, declară război deschis PSD după ce a fost batjocorit de o comisie medicală subordonată liderului social-democrat de la Suceava. Bodnar dezvăluie că el și alți bolnavi grav sunt umiliți și declarați perfect sănătoși, în vreme ce pesediștilor li se emit certificate de handicap pentru a fi scutiți de taxe și impozite


VIDEO. Activistul anti-mafia lemnului Daniel Bodnar, grav accidentat, declară război deschis PSD după ce a fost batjocorit de o comisie medicală subordonată liderului social-democrat de la Suceava. Bodnar dezvăluie că el și alți bolnavi grav sunt umiliți și declarați perfect sănătoși, în vreme ce pesediștilor li se emit certificate de handicap pentru a fi scutiți de taxe și impozite

Activistul Daniel Bodnar, un adevărat erou care apără pădurile Sucevei de cea mai crâncenă mafie a lemnului aflată în complicități complexe cu autoritățile locale, a descoperit că, în județul său, mai există o mafie: cea a comisiilor medicale care stabilesc gradul de handicap al unui bolnav. Acestea comisii nu doar pun oamenii cu afecțiuni grave în ipostaze umilitoare și chinuitoare, ținându-i pe la uși la cozi incompatibile adesea cu starea lor fizică, ci au și puterea de a decide, fără să țină cont de dovezile medicale, că un pacient aflat în scaunul cu rotile este sănătos tun.

Este și situația personală a lui Daniel Bodnar, relatată chiar de el, din scaunul cu rotile (din care speră să se ridice la un moment dat definitv), după ce o comisie de evaluare a gradului de handicap din Suceava a refuzat categoric să-i atribuie vreun grad de dizabilitate, deși este vizibil cu ochiul liber că accidentul de acum trei ani l-a șubrezit fizic destul de serios. VIDEO mai jos

Potrivit diagnosticului de atunci, Bodnar a suferit, în ianuarie 2021, o fractură de coloană lombară, cu paraplegie, și fractură complexă la o gleznă. De asemenea, transportat de urgență la Iași, activistul a fost și victima unui caz de mal praxis. Ulterior, el a fost transportat pentru operațiile complexe pe care le avea de făcut în Germania. PODUL a relatat AICI

CITEȘTE și: Bodnar NU a primit niciun fel de ajutor din partea Guvernului Cîțu. Activistul de mediu a reușit totuși să ajungă în Germania pentru a beneficia de îngrijiri medicale specifice secolului XXI

Aceeași comisie care a respins, luni, starea fizică precară a lui Bodnar a stabilit însă că senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, care este și șeful filialei locale a PSD, poate beneficia de certificat de handicap, deși politicianul social-democrat nu pare să aibă vreo afecțiune vizibilă care să-l împiedice să ducă o viață normală. Ba mai mult, Stan este văzut adesea pufăind trabucuri.

Bodnar este convins că respectiva comisie a respins evidențele pentru că este controlată politic, iar atitudinea lui critică la adresa PSD ar fi deranjat la nivel local.

Iată precizările făcute de activist într-o filmarea postată pe pagina sa publică de Facebook:

„Sunt în fața Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Am venit aici pentru că vreau să vedeți cu toții ce se întâmplă și cum se aplică legea când este vorba despre un politician și când este vorba despre un om simplu care își cere drepturile. (…) 

Am făcut o postare acum o lună de zile în care am explicat cazul șefului PSD Suceava, Ioan Stan, care are grad accentuat de handicap, deși este perfect sănătos. Primește pensie de handicap, este senator, are toate beneficiile posibile…dar este politician, este șeful PSD Suceva. Și aici, în această sală sunt zeci de oameni cu diverse probleme care sunt pur și simplu batjocoriți de aceste comisii. (…) 

Comisia medicală care mi-a evaluat cazul – și am adus referate de la doctorii la care am fost, neurologi...și mi s-a spus încă de luna trecută, ai grijă că dacă te-ai luat de Ioan Stan, nu o să mai ai intrare nici la comisie, nicăieri. (…) 

Haideți să vă arată…certificatul (de încadrare în gradul de handicap)...nu e…nici grad ușor, nici grad mediu, accentuat sau grav cu asistent personal. 

Și la punctul doi spune: nu se încadrează în grad de handicap. Acesta este punctul de vedere al acestei comisii: un politician penal, un securist, un om care nu are absolut nimic și merge pe picioarele lui – m-am întâlnit de multe ori cu el urcând scările și țopăind cu trabucurile lui celebre - , primește grad accentuat pe viață, deși este sănătos. Doar ca să aibă scutire de impozite și taxe pentru domeniul lui de la Fălticeni. (…) Doctori respectați cu care am discutat mi-au spus că doamnele din comisia de evaluare au probabil nevoie de control neurologic. Este grav ce se întâmplă. 

O să fac contestație. Nu am vrut să fac acest demers pentru mine pentru că eu lupt să mă recuperez, dar am vrut s-o fac pentru oamenii care mi-au povestit la ce umilințe sunt supuși. Am vrut s-o fac pentru a arăta diferența dintre un politician care trage sforile în județ și un om simplu care vine să-și ceară drepturile (…) Domnule Ioan Stan, vă cer public demisia din fruntea PSD Suceava și din funcția de senator al României. Sunteți o pată mare pe județul Suceava, sunteți un securist nenorocit care furați statul cu aceste pensii primite pe nedrept și de azi înainte, toate munca mea se va concentra și împotriva dvs, împotriva acestui partid plin de hoți, de infractori și de nenorociți!”. VIDEO integral mai jos

Foto sus: decizia prin care comisia de evaluare a stabilit că Daniel Bodnar nu are nicio dizabilitate


Într-o declarație pentru stiripesurse (din 2023), senatorul Stan susține că are certificat de handicap din 1973 și că acesta i-ar fi fost doar reînnoit în 2015. Deși este surprins adesea trăgând din trabuc, senatorul aflat la 6-lea mandat de parlamentar susține că are două tumori maligne (încă din anii 1970). El a mai susținut că nu ar beneficia de o pensie pentru handicapul său, ci de una „conform contribuțiilor” sale la stat. 

Foto jos (sursa - newsbucovina.ro). Ioan Stan (dreapta imaginii) alături de tovarășii de la centru, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu

Daniel Bodnar, intervievat de cel mai cunoscut și mai vocal jurnalist de la News Bucovina:


CITEȘTE ȘI: VIDEO dramatic cu activistul Daniel Bodnar, care luptă pentru păduri, plângând în hohote și plin de sânge, după ce a fost atacat de tăietorii ilegali de lemne. Acuzații grave la adresa lui Vela, Flutur, Predoiu și Costel Alexe: „Voi sunteți asasinii României!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.