VIDEO dramatic cu activistul Daniel Bodnar, care luptă pentru păduri, plângând în hohote și plin de sânge, după ce a fost atacat de tăietorii ilegali de lemne. Acuzații grave la adresa lui Vela, Flutur, Predoiu și Costel Alexe: „Voi sunteți asasinii României!”


VIDEO dramatic cu activistul Daniel Bodnar, care luptă pentru păduri, plângând în hohote și plin de sânge, după ce a fost atacat de tăietorii ilegali de lemne. Acuzații grave la adresa lui Vela, Flutur, Predoiu și Costel Alexe: „Voi sunteți asasinii României!”

Activistul civic pentru stoparea tăierii abuzive a pădurilor din Bucovina Daniel Bodnar a transmis următoarele, miercuri seară, într-un live, în care a izbucnit în plâns, povestind cum a fost atacat și umplut de sânge de mafia lemnului, iar geamurile mașinii la volanul căreia se afla i-au fost sparte cu pietre: 

„Nu mai pot, vă spun sincer. E tot spart. Și parbriz, și tot. Am plecat din Mălini (Suceava). S-a ajuns prea departe. Nu am crezut că în România, în 2020, suni la Poliție, aștepți ca disperatul, vrei să faci ceva pentru țara asta…Nu mi-e frică de ei…O să merg la spital…Când se face ceva împotriva acestor asasini care distrug România? Eu nu trebuie să vărs sânge pentru că Poliția nu-și face treaba, nu-i pedepsește. La Moldovița, la Vatra Moldoviței nu se face nimic. Este un procuror Iasinovschi care îi protejează pe toți (este vorba cel mai probabil de procurorul sucevean Sorin Eugen Iasinovschi care a candidat recent pentru funcția de procuror șef al Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție, n.red). La Direcția Silvică este acel Martin care a fost săltat de mascați. Acel Martin are un frate la DGA. Cum să se facă dreptate în Bucovina?! Eu nu vreau să fiu erou. Eu vreau să trăiesc lângă familia mea. Tot ce am făcut până acum a fost pentru că-mi iubesc țara. (…) Suntem totuși țară democratică. Noi, câțiva oameni, am făcut ce nu au făcut autoritățile niciodată. Ne sunt sparte toate mașinile. S-a ajuns prea dreptate. Sunt lacrimi de furie! Am trimis atâtea sesizări. Am trimis și domnului Vela. Am făcut și la domnul Alexe. Am făcut peste tot sesizări. Și totul în zadar…

Am refuzat orice oferă a partidelor politice de a candida acum la parlamentare. Și puteam să fiu azi deputat. Dar am zis nu, eu vreau să fac mai mult pentru țara mea. Să rămână ceva în urma mea. Îmi iubesc țara. Tot ce fac, fac pentru că simt pentru țara mea. 

Și ajungem în situația în care să fim nenorociți. Au spart geamurile la casa socrilor mei. Mi-au spart BMW-ul. Acum și bus-ul ăsta cu care trebuia să duc ceva materiale. Eu am fost ferm convins că se poate colabora cu autoritățile. Dar nu se mai poate. Dar nici nu renunțăm la lupta cu acești nenorociți care distrug pădurile României. Vreau să fac ceva. Domnule Vela, uitați-vă pe mail la cabinet să vedeți sesizare și din partea mea. Trimiteți Corpul de Control. Luați noi decizii aici, în Bucovina. Ne omoară ăștia! Eu mi-am dus soția și fetița din România ca să fie în siguranță. Eu sunt despărțit de ele pentru că vreau să lupt împotriva acestor nenorociți. Nu asta e România pe care ne-o dorim! (…)

Asta este adevărata față a Bucovinei, o regiune care plânge. Curge sânge din Bucovina, oameni buni, este hăcuită zilnic de mafia lemnului, este distrusă. Politicienii își dau decorații și premii și Bucovina e distrusă, România e distrusă. Nu este ceea ce promovează domnul Gheorghe Flutur cu sute de mii de euro. Situația e asta ce vedeți. Mafia lemnului conduce Bucovina. Am cerut ajutor de la Guvern, de la ministere, toți mănâncă din banii ăștia, toți sug din această resursă, din pădurea României. Totul se taie și se duce la firmele austriece nenorocite care poluează și distrug totul. Pleacă milioane de metri cubi de lemn. Domnule Vela, pentru acea sesizare pentru care n-ați răspuns, acesta este și sângele pe care l-ați vărsat dvs. Trimiteți aici oameni care să aplice legea. Domnule Costel Alexe, acuma ești bine mersi șef la CJ Iași, câte sesizări ți-am făcut? Câte mesaje? Ne-ați blocat încontinuu. Tot ce am făcut a fost în zadar. Criminalilor! Voi sunteți asasinii României! Voi împreună cu mafia lemnului. 

Domnule Predoiu, să vă fie rușine. Ați fost cel mai iresponsabil și mai nenorocit ministru de Justiție din istoria României. Cel mai ticălos! Nu se poate compara cu doamna Birchall care a făcut ceva, chiar dacă a fost la PSD. Am avut speranțe de la acest guvern. Infractorii nu se mai tem, domnule Predoiu, că le-ați dat aripi, infractorii vă mulțumesc pentru că ați distrus justiția din România, voi și PSD-ul. Să nu îndrăzniți, peneliștilor și pesediștilor, să luați ministerul de Justiție. Să vină alt partid, mai curat. 

O să merg la primul spital, ori la Câmpulung (Moldovenesc), ori la Suceava. Nu sunt lacrimi de frică, că nu sunt laș. Bunicul meu a fost în război cinci ani. Îi lăcrimau ochii când spunea că îmi pare bine că am făcut ceva pentru țara mea. Mi-e jenă pentru familia mea că niciodată nu plâng. Politicienii de la București au mâinile mânjite cu sânge (...) Ați vărsat sânge nevinovat din cauza corupției”. 

„Erau cinci oameni care au aruncat cu pietre (în mașină, n.red), instigați de patron (al unei firme care se ocupă cu exploatarea lemnului, n.red)”,  a mai spus Bodnar în Live referitor la atac. Activistul, care reclama că are cioburi de la geamurile mașinii în ochi, urma să fie transportat cu o ambulanță la cel mai apropiat spital.

CITEȘTE ȘI: Activistul de mediu Daniel Bodnar a refuzat categoric oferta lui George Simion de a se alătura AUR. „Sunt un OM SIMPLU, INDEPENDENT și dacă aș fi avut vreun interes, aș fi acceptat în campanie ofertele partidelor”

 

 

 

Activistul a mai spus pe finalul LIVEULUI de mai jos că a fost atacat în timp ce urmărea două camioane cu lemne presupuse a fi conectate cu ceea ce numim generic „mafia lemnului”.

 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.