UPDATE Familia activistului de mediu Daniel Bodnar, anunț devastator: "Șansele sunt foarte mici! Are mare nevoie de rugăciunile noastre!"


UPDATE Familia activistului de mediu Daniel Bodnar, anunț devastator: "Șansele sunt foarte mici! Are mare nevoie de rugăciunile noastre!"

UPDATE

Familia activistului de mediu Daniel Bodnar a făcut un anunț cutremurător pe pagina acestuia de Facebook conform căruia va fi operat mâine, dar șansele unui succes din punct de vedere medical sunt "foarte mici". 

"Salutare, oameni frumoși! 🤗

(Așa ii plăcea lui Daniel să ne salute pe toți).

Noi, soția, fetița, frații, surorile și părinții lui Daniel, avem speranța că Daniel se va face bine și că Dumnezeu îl va ajuta să treacă peste această perioadă grea din viața lui.

Daniel urmează să fie operat mâine și are mare nevoie de rugăciunile noastre ale tuturor. Șansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă. Deocamdată nu cunoaștem ce costuri implică toate procedurile, însă la momentul potrivit vom anunța aici pe pagină.  

Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!", a scris familia lui Daniel Bodnar pe Facebook. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident rutier, luni noapte, în jur de ora 2.20, pe raza comunei Sucevița, scrie publicația Monitorul de Suceava. El era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case. 

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie (paralizia ambelor membre inferioare, n. red.) și fractură complexă la o gleznă”. Polițiștii rutieri nu au dubii cu privire la faptul că a fost doar un accident rutier. 

Daniel Bodnar a ajuns la Spitalul Județean Suceava stabil, dar în stare gravă. Problemele cele mai mari le pune fractura de coloană lombară, cu paraplegie. Pacientul a fost transferat încă din cursul nopții la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat la coloană. Daniel Bodnar mai are și o fractură complexă la un picior, care necesită și ea intervenție chirurgicală. 

Referitor la accident, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat: 

”În noaptea de luni spre marți, în jur de 2.20, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tânăr de 24 de ani, din Solca.  Șoferul a pierdut controlul asupra direcției, mașina a lovit timpanul unui podeț, a lovit poarta unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate mașina a mai rulat într-un șanț de la marginea drumului. Echipajul de poliție a ajuns de urgență la fața locului, la patru minute de la apelul la 112”. 

Cel care a sunat la 112 a fost Dănuț Ghinghiloschi, cel care s-a aflat la volan. 

Daniel Bodnar este cunoscut pentru acțiunile sale împotriva tăierilor ilegale de păduri din Suceava, fiind de mai multe ori atacat de hoții de lemne. Cel mai dramatic incident s-a produs pe 9 decembrie 2020, când Bodnar a fost atacat cu pietre de tăietorii de lemne, fiindu-i sparte geamurile mașinii pe care o conducea. Cioburile l-au rănit la fața în mai multe locuri. Incidentul a fost surprins într-un LIVE pe Facebook chiar de Bodnar, care a izbucnit în lacrimi, acuzând mai mulți miniștri liberali aflați atunci în funcție de complicitate cu mafia lemnului din Bucovina. Podul a relatat pe larg cazul AICI.

Sursa foto accident: Monitorul de Suceava

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.