Și „Big Pharma” își retrage reclamele de la RTV după emisiunile cu Iulia Marin. Tonomatul Victor Ciutacu și invitații săi imunzi continuă să batjocorească moartea, boala și activitatea jurnalistei, chiar și după amenda CNA


Și „Big Pharma” își retrage reclamele de la RTV după emisiunile cu Iulia Marin. Tonomatul Victor Ciutacu și invitații săi imunzi continuă să batjocorească moartea, boala și activitatea jurnalistei, chiar și după amenda CNA

Potrivit informaţiilor Paginademedia, după 22 aprilie, pe lângă Vodafone, Zalando și Player ale căror reclame au dispărut din calupurile de publicitate rulate de România TV, post de televiziune deținut de infactorul Sebasian Ghiță, și alți clienţi importanți și-ar fi retras clipurile de promovare de le RTV, deși campaniile acestora au continuat pe alte staţii TV.

Patru mărci din pharma şi îngrijire personală nu au mai avut reclame pe România TV din 22 aprilie. Este vorba de Parodontax (pastă de dinţi) Sensodyne, Advil şi crema pentru proteze dentare Corega. Toate cele patru branduri sunt deţinute de compania GlaxoSmithKline.

Paginademedia.ro arată că, până pe 22 aprilie, pe România TV erau difuzate şi reclame la branduri precum Ariel, Fairy, Oral B, Lenor, Old Spice, Pantene şi Head & Shoulders. Toate aceste produse sunt în portofoliul Procter & Gamble, unul dintre cei mai mari advertiseri de pe piaţa românească. Şi în cazul Procter & Gamble, ca şi în cazul celorlalte mărci menţionate în acest material, reclamele au continuat pe alte staţii de televiziune.

Reamintim că RTV a fost amendat, joia trecută, de CNA cu 100.000 lei (20.000 euro) pentru două dintre emisiunile în care a fost batjocorită moartea și suferința psihică a jurnalistei Iulia Marin. Batjocorirea decedatei și a felului în care și-a exercitat profesia a continuat și după emisiunile reclamate la CNA de către un număr mare de cetățeni, oripilați de faptul că se instigă la discriminarea persoanelor cu afecțiuni psihice. 

PODUL a scris AICI despre cele petrecute în emisiunile analizate de CNA.

Miercuri seară, în ajunul dezbaterii CNA în cazul emisiunilor în care a pătruns cu bocancii în viața, activitatea de presă, suferința și tragica moarte prematură a jurnalistei Iulia Marin, tonomatul Victor Ciutacu a anunțat că, de comun acord cu managementul postului România TV (probabil a făcut videoconferință cu infractorul fugar Sebastian Ghiță, ascuns de către prietenii săi putiniști din Serbia), s-a stabilit acordarea unei burse purtând chiar numele victimei linșajului RTV din ultimele zile. În aceeași emisiune, dar și în cea care a urmat amenzii CNA, Ciutacu și invitații au continuat să întoarcă pe toate fețele activitatea Iuliei Marin, concluzionând că aceasta a ar fi fost folosită de către șefii de la Libertatea într-un război politic cu implicații până la vârful Ringier, companie media din Elveția care deține cotidianul Libertatea.  

CITEȘTE ȘI: RTV duce abjecția la un alt nivel, dacă mai era posibil: anunță acordarea bursei „Iulia Marin”, continuând să batjocorească moartea jurnalistei și afirmând că e o uriașă campanie mondială a „depresivilor” / Jurnalistă de investigații: „demersul e cel puțin paradoxal dacă nu e vomitiv”

Mai multe companii mari și-au retras publicitatea de la RTV / Un membru al CNA, apropiat al Liei Olguța Vasilescu, nu a găsit niciun cusur emisiunilor în care au fost batjocorite munca și boala Iuliei Marin / Directoarea de la RTV este prietena Gabrielei Firea al cărei soț a fost demascat drept plagiator chiar de jurnalista desființată de televiziunea infractorului Ghiță

Exemple de burtiere care au rulat pe RTV în timpul emisiunilor de linșaj la adresa Iuliei Marin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.