Organizația sindicală foarte activă în rețelele de socializare „Sindicatul Polițiștilor Dolj” (SPD)pare mai degrabă o grupare interlopă decât una a oamenilor legii: promovează în nenumărate postări, pe lângă preocupările legate de profesie și drepturilor membrilor de sindicat, maneliști, petreceri, cârciumi și tot felul de patriotisme de bodegă.
Liderul SPD, Ioan (Ionuț) Ciciu, realizează, de asemenea, liveuri la foc automat (nu rămân pe Tik Tok, dispărând din rețea odată cu terminarea transmisiunii), în care îl promovează agresiv pe rusofilul Călin Georgescu.
Din informațiile noastre, campania electorală pro Georgescu a continuat chiar și sâmbătă, 23 noiembrie, când votanții cu alte opțiuni politice erau amendați în masă de către poliție pentru postări favorabile canddatului pe care îl susțineau. În schimb, postările pro Călin Georgescu au trecut și ele „pe sub radar” ca și candidatul care amenință să scoată România din NATO și UE care ar fi niște „cluburi” ce nu ne avantajează.
Un clip care reclamă interferența poliției a realizat și tik-tokerița Andreea. VEZI AICI
În plus, dacă ne uităm la secțiunea de repostări de pe profilul de Tik Tok al SPD, descoperim distribuiri la foc automat ale unor clipuri realizate recent de fostul polițist Valer Kovacs, care candidează din partea AUR, în județul Sălaj, pentru un post de senator.
Kovacs este polițistul care a suit-o pe europarlamentara rusofilă Diana Șoșoacă pe motocicleta de serviciu în plină campanie la europarlamentare, fiind ulterior exclus din Ministerul de Interne. Și el susține, evident, candidatura lui Călin Georgescu, ca și formațiunea din care face parte, deși AUR se delimitase anterior de pozițiile independentului privind NATO și UE, anunțând încetarea colaborării cu acesta.
Legea privind statului polițistului prevede clar la articolul 45:
„(1) Poliţistului îi este interzis:
a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;
b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;
c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;
d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;
e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic”.
În urmă cu doi ani, același sindicat – SPD – era implicat într-un scandal imens, liderii de sindicat (inclusiv Ciciu, vicepreședinte la acel moment) fiind acuzați de către un om de afaceri că exercită presiuni (din on-line) asupra sa pentru a nu depune plângeri împotriva unor polițiști corpuți și a oamenilor de afaceri cu care erau aceștia conectați.
Victima a depus la Judecătoria Craiova o cerere de chemare în judecată în care, potrivit siteului Puterea, reclama:
”Am fost urmărit de către mai sus numiții, aceștia căutând să îmi găsească și să îmi însceneze activități ilegale, cu scopul de a mă determina să renunț la demersurile mele în căutarea dreptății și adevărului. Grav este faptul că această grupare care controlează Sindicatul Polițiștilor Dolj are acces prin membrii săi la mediul din cadrul IPJ Dolj, Ministerului Public (aici mă refer la toate Parchetele), având acces la informații secrete și informații nedestinate publicului, creând în acest mod un precedent periculos și deosebit de grav la siguranța cetățenilor obișnuiți printre care mă număr și eu. Și nu vorbim doar de un articol….au fost mai multe articole în decurs de câteva săptămâni, toate conținând acuzații false dar de o gravitate maximă (răpire de minori, etc), situație care mi-a creat un puternic stres cu consecințe asupra sănătății mele fizice și mentale”.
De asemenea, omul de afaceri craiovean consideră că ”Demnitatea mea a fost puternic lezată datorită hărțuirii și denigrării la are am fost supus, efectiv am resimțit o umilire publică (având în vedere că o pagină de Facebook, chiar dacă este accesată de un număr oarecare de persoane, este spațiu public!)”, fapt pentru care solicită de la polițiștii mai sus menționați daune morale în valoare de 100.000 de euro. Mai multe detalii AICI