Marcel Ciolacu critică felul nemafiot în care administrează Nicușor Dan Bucureștiul / Falsul revoluționar de la Buzău vrea să aducă în guvernul său un mare specialist: Mihai Tudose, fostul premier-slugă al lui Liviu Dragnea


Marcel Ciolacu critică felul nemafiot în care administrează Nicușor Dan Bucureștiul / Falsul revoluționar de la Buzău vrea să aducă în guvernul său un mare specialist: Mihai Tudose, fostul premier-slugă al lui Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, își pregătește atent apropiata instalare la Palatul Victoria, cu ajutorul televiziunilor aservite, lansând, în discursuri greoaie, semidocte, adesea epuizante și lipsite de cursivitate, tot felul de amenințări și critici și alte aberații pe care nu i le contrazice nimeni.

Luni seară, falsul revoluționar de Buzău Ciolacu a fost invitatul falsului jurnalist Victor Ciutacu, un tonomat tocmit momentan de fugarul Sebastian Ghiță, care veghează din Serbia ca românii să urască UE ȘI NATO.

Ciolacu s-a apucat să-l critice pe Nicușor Dan, poate cel mai onest și mai responsabil primar pe care l-a avut capitala în ultimele decenii, lăudând apoi „experiența” lui Mihai Tudose pe care și l-ar dori în guvernul condus de PSD din luna mai.

Tudose este fostul premier instalat de infractorul Liviu Dragnea la Palatul Victoria după alungarea slugii anterioare, Sorin Grindeanu. Mihai Tudose, alungat și el în 2018, din fruntea Guvernului, de propriul partid, rămâne în istoria recentă nu pentru vreo performanță notabilă ca șef al Executivului, ci pentru slugărnicia față de Dragnea, lipsa de diplomație și bun simț cu care a tratat vizita istorică la București a regretatului fost premier nipon Shinzo Abe (singurul premier nipon venit în vizită în România), lăsat să se plimbe, pe ger, prin parcul Herăstrău, și războiul cu sinistra sa colegă de partid Carmen Dan, fostul ministru de Interne în al cărui mandat s-a produs intervenția brutală a Jandarmeriei de la 10 august 2018.

Luni seară, Ciolacu a spus la RTV că în București ar fi un „dezastru” pe care Partidul Naţional Liberal ar trebui să și-l asume pentru că a susținut candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

„Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR", a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că reprezentanţii PNL ar trebui să îşi asume că au greşit atunci când i-au susţinut pe Nicuşor Dan şi pe Clotilde Armand.

„Nu e nicio ruşine să spui: am greşit când i-am susţinut. Sau poate îi susţin în continuare, e posibil şi acest lucru. (...) Tot ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi tot ce vedem la televizor se datorează PNL şi USR, care îl susţin pe Nicuşor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supăra cineva din PNL că spun aceste lucruri, pentru că ăsta este adevărul, nu am venit să vă mint", a perorat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că îşi doreşte foarte mult ca Mihai Tudose să intre în Guvern în luna mai când portofoliul de premier va fi preluat de social-democraţi şi va avea loc rotativa la guvernare.

Întrebat la România TV dacă vine în Guvern la rotativă Mihai Tudose, Ciolacu a spus: „Eu îmi doresc foarte mult ca Mihai Tudose să vină în Guvern. (...) Din discuţiile avute cu el, îşi doreşte şi el să vină în Guvern. E un om cu experienţă, a fost şi ministru la Economie, a fost şi prim-ministru".

Ciolacu a afirmat că la rotativă va fi respectat protocolul din coaliţie în privinţa miniştrilor ce vor fi schimbaţi, dacă nu se va găsi o formulă mai bună.

„La rotativă va fi respectat protocolul, dar dacă în interiorul coaliţiei găsim o formulă mai bună, o să venim cu acea formulă. Dacă nu, va fi respectat protocolul. (...) Îţi asumi şi bunele şi relele când ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, raţiunea noastră de oameni politici care ne dorim ca lucrurile să meargă în direcţia corectă, mai ales unde sunt miniştri, de exemplu domnul Boloş la MIPE, din punctul meu de vedere e o greşeală să îl schimbi pe ministrul Boloş în acest moment. Mai sunt cinci luni până la rotativă. Aşteptăm încă trei - patru luni de zile când vom intra în negocierile, eu cred că foarte scurte, de a discuta aceste schimburi de ministere care sunt totuşi într-o zonă foarte limitată. Există o performanţă la Ministerul Justiţiei, am scăpat de MCV. Există această performanţă de ţară", a mai spus acesta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.