Derapaj abominabil la Beijing: Un propagandist al regimului Xi Jinping cere asasinarea președintei Taiwanului


Derapaj abominabil la Beijing: Un propagandist al regimului Xi Jinping cere asasinarea președintei Taiwanului

Comentatorul naționalist chinez Sima Nan a publicat duminică, 10 iulie, o postare pe Weibo, pe parcursul căreia a încurajat un student taiwanez de 22 de ani să își respecte amenințarea de a o asasina pe președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen.

După asasinarea fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, ce s-a petrecut pe 8 iulie, un absolvent de facultate în vârstă de 22 de ani, pe nume Chen, a fost arestat în orașul Tainan pentru că a postat amenințări împotriva vieții președintei Taiwaneze, printre mesajele publicate fiind și: "Eu aș vrea s-o execut pe Tsai Ing-wen împușcând-o". Chen a susținut că a făcut acest comentariu pe fondul frustrării sale față de politică.

Deși poliția a respins posibilitatea ca acesta să acționeze conform comentariilor sale, el a fost totuși transferat la parchet pentru a fi cercetat sub acuzația de amenințare cu vătămarea.

Duminică seara, Sima (foto 1) a distribuit știri despre amenințarea și arestarea tânărului pe contul său de pe Weibo. El a raportat că studentul a scris că a vrut s-o împuște pe Tsai, pentru ca mai târziu să transmită poliției că glumea și că nu a comis o crimă.

Sima a prezis că Chen va fi eliberat din custodia poliției în câteva zile și chestiunea va exploda. Cu toate acestea, el a pus apoi întrebarea: "Ce s-ar întâmpla dacă nu ar fi doar o amenințare verbală privind uciderea lui Tsai?".

Apoi a precizat că ar exista doar două posibilități: "Una este să ucizi cu succes, iar cealaltă este să nu ucizi cu succes". El a susținut că, indiferent dacă Chen ar reuși să ucidă sau nu, el "vrea să omoare" și asta pentru că "Tsai Ing-wen ar trebui să fie ucisă".

Sima Nan a explicat apoi motivul pentru care dorește ca Tsai să fie asasinată:

"Forțele separatiste ale Taiwanului, reprezentate de Tsai, întreprind în mod constant acțiuni provocatoare, subminând în mod serios interesele vitale ale compatrioților de pe ambele maluri ale strâmtorii și interesele fundamentale ale națiunii chineze, subminând serios pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan", a spus acesta. 

Având în vedere aceste așa-zise infracțiuni percepute de Beijing, Sima a întrebat apoi: "Scuzați-mă, credeți că ar trebui ucisă sau nu?".

Naționalistul a susținut că, Tsai, în calitate de discipol al fostului președinte Lee Teng-hui, "a amenințat mereu pacea și stabilitatea strâmtorii Taiwan". Apoi a susținut că asasinarea lui Tsai ar fi singura opțiune acceptabilă pentru populația revoltată.

Sima a scris că, dacă Chen ar asasina-o într-adevăr pe Tsai, ar fi tratat ca un "act eroic" care ar restabili pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan și ar promova procesul de unificare pașnică cu "patria-mamă".

El a prezis că, dacă Chen reușește să o asasineze pe Tsai, asta  va servi drept "un avertisment serios pentru alți activiști ce susțin independența Taiwanului"

Sima a încheiat argumentând că Chen va primi Ordinul de Eliberare pentru încheierea războiului civil chinez. El a subliniat că medalia este înmânată de China membrilor Armatei Populare de Eliberare care au participat la "Războiul Popular de Eliberare". El a susținut apoi că "eliberarea pașnică" a Taiwanului este dorința tuturor chinezilor și a gândit: "Dacă asasinarea lui Tsai ar putea duce la reunificarea pașnică, nu ar fi uimitor?". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.