Noaptea minții: Ludovic Orban a decorat-o pe comunista rusofilă Zinaida Greceanîi, șandramaua Moscovei, în plină campanie pentru alegerile parlamentare! Urmează Dodon?!


Noaptea minții: Ludovic Orban a decorat-o pe comunista rusofilă Zinaida Greceanîi, șandramaua Moscovei, în plină campanie pentru alegerile parlamentare! Urmează Dodon?!

Al treilea om în stat – l-am numit pe Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și al PNL, principalul partid de guvernământ – a găsit de cuviință să o decoreze în cadru festiv, marți, cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea  Neagră (APCEMN), pe comunista rusofilă Zinaida Greceanîi, românofobă notorie și slugă predilectă a lui Igor Dodon, care din când în când o postează în fruntea PSRM. 

Nu doar că Zinaida Greceanîi – un chip fetid al actualei majorități parlamentare pe care Rusia o susține la Chișinău – este notorie pentru declarații și poziții anti-românești, dar ea a făcut parte din delegațiile PSRM care s-au întâlnit, de-a lungul numeroaselor vizite la Kremlin, cu FSB-iști importanți în aritmetica hibridă a așa-zisului Departament Moldova. 

Faptul că Ludovic Orban a acceptat să o decoreze pe Zinaida Greceanîi (chiar nu credem că s-ar fi făcut vreo gaură în cer dacă s-ar fi eschivat, dacă și-ar fi delegat atribuția asta sau dacă ar fi refuzat politicos) este cu atât mai ciudat cu cât e făcut pe ultima sută de metri a campaniei electorale din R.Moldova, basarabenii urmând să se prezinte la urne pe 11 iulie, data alegerilor parlamentare anticipate. Alegeri ce vor mătura din Parlament ciuma PSRM-istă a Moscovei care acum e coordonată de această Zinaida Greceanîi, recent decorată de Ludovic Orban. 

Oare ce semnal dă statul român prin decorarea acestei șandramale moscovite chiar în preludiul unor alegeri extrem de importante pentru viitorul Basarabiei? 

A se nota și faptul că Greceanîi reprezintă un sinistru caz de reeducare prin spoliere mintală – deși provine dintr-o familie de deportați în Siberia, duduia este o înfocată îndrăgostită de Rusia și urăște visceral România. 

După ce a mulțumit pentru decorație (de parcă abia i se decernase vreun Nobel) și a anunțat că o dedică Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a dat fuguța pe Facebook unde a început să se laude că a fost decorată de președinția Camerei Deputaților a României. 

Tot ce sperăm este ca statul român să nu-l decoreze și pe Igor Dodon. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.