Joaca de-a moțiunea. Zegrean dă de pământ cu PSD: "Compromit ideea de democrație! Sunt în afara Constituției!"


Joaca de-a moțiunea. Zegrean dă de pământ cu PSD: "Compromit ideea de democrație! Sunt în afara Constituției!"

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus luni la Digi24 că PSD compromite chiar și ideea de democrație prin jocul pe care l-a făcut în cazul moțiunii de cenzură. În acest sens, Zegrean a subliniat că moțiunea de cenzură trebuia dezbătută și votată după 3 zile de la citirea ei în Parlament, nu mai târziu.

Zegrean: "Nu știu dacă să ne așteptăm la votul pe moțiunea de azi într-o altă zi, căci tot ceea ce fac ei este în afara Constituției, în afara logicii, în afara bunului simț. Până acum au făcut ce au vrut. Moțiunea trebuia dezbătută după 3 zile de la prezentarea în Parlament, nu 3 luni, nici 3 săptămâni, nici 3 ani. Acum pot să facă cum vor ei că oricum sunt în afara Constituției. (...) Există și posibilitatea să nu se mai dezbată. Au mai fost cazuri în care moțiunea nu s-a mai votat niciodată. Nici nu au vrut să dezbată moțiunea. Au făcut-o ca să se afle în treabă, au avut un interes politic și nu au vizat nicidecum scopul pe care-l are o moțiune de cenzură. Este un joc politic și atât. Foarte rău pentru că fac așa întrucât ei compromit și Parlamentul și moțiunea de cenzură și ideea de democrație. Totul este compromis".

Amintim că Marcel Ciolacu nu a precizat cu claritate ce va face PSD după eșecul moțiunii de cenzură de astăzi și nu a exclus nici varianta ca actuala moțiune de cenzură să fie votată în altă zi, situație despre care Zegrean spune că e neconstituțională, întrucât s-a depășit termenul de 3 zile de la citirea moțiunii. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.