Într-un comunicat de presă postat, cu discreție, pe pagina sa oficială, unde declarațiile de avere ale conducerii nu au mai fost actualizate din 2017 și nici prea mult informații despre COVID nu sunt, Compania Națională UNIFARM SA dezminte achiziționarea de teste pentru coronavirus de la firma fostului ofițer SRI de la lași, Praxis Medica, cum s-a afirmat în spațiul public și cum am relatat și noi AICI, după cum rezultă din precizările pe care le redăm integral mai jos. UNIFARM nu a dorit însă să dezvăluie numele producătorului sud-coreean de la care a achiziționat tesele.
Ce nu știam la vremea redactării articolului, pe care îl completăm acum și prin comunicatul Unifarm căreia i-am solicitat un răspuns în acest sens, este că directorul general al companiei, Adrian Ionel, este absolvent al celebrei Academii Naționale de Informații din cadrul SRI, o adevărată fabrică de doctorate plagiate. Precizăm însă că domnul Ionel nu se află printre plagiatori, dar s-a scris despre el, prin 2015, când a fost numit în fruntea Institutului Cantacuzino, în vremea infamei guvernări Ponta, că ar fi „omul SRI”. Prea mult SRI în povestea asta cu testele totuși...
DESPRE presupusele legături ale domnului IONEL cu SRI puteți citi AICI și AICI, iar despre numirea sa în fruntea Inst. Cantacuzino AICI.
Iar AICI puteți să urmăriți un interviu cu directorul UNIFARM (plescăind niște gumă de mestecat).
Comunicatul UNIFARM:
„Unifarm SA nu are nici o legatură cu acea achiziție și nici cu firma citată în presă.
Într-adevar, Unifarm a achiziționat teste PCR acum o săptămână, dar direct de la un ALT producator din Coreea de Sud, fără nici un intermediar.
Prețul de achiziție a fost de 7,5 euro/test.
Compania noastra a achiziționat 200 000 teste, și a păstrat opțiunea să mai achiziționeze înca 1,8 milioane de teste, dacă va fi nevoie de ele.
De asemenea am finalizat procedura pentru a achiziționa și 100000 de kituri de extracții manuale și 100 000 de kituri de extracții automate, împreună cu 40 de extractoare semi automate.
Prima livrare va pleca marți 24 Martie, când vor fi trimise prin transport aerian DHL( mai rapid decât transportul militar) un numar de 200 000 teste PCR, 20000 kituri de testare manuale, și cele 40 extractoare.
De asemenea ne bucurăm să vă anunțăm și alte achiziții ale Unifarm. Suntem extrem de constienți de lipsurile existente și ni s-a comunicat situația din sistemul medical la ora actuală și suntem alături de colegii nostri și facem eforturi deosebite să găsim stocuri sau producție pe piața internaționala.
În acest moment stocurile aproape au dispărut. Piața este înăbușită de firme intermediare care “golesc rafturile” și revând apoi guvernelor. Însă atât cu sprijinul mai multor voluntari, cât și pe canale diplomatice, am reușit să securizăm pentru Romania o parte din necesarul de echipamente al țării.
De luni,16 martie orele 15, de cand Unifarm a fost capitalizată masiv de Guvern, mica noastra echipa a reusit să lucreze zi și noapte și să achiziționeze o parte din echipamentele atat de necesare în aceste momente printre care si:
- 24 milioane de măști tip chirurgical;
- 2 milioane măști tip FFP2/N95. Sperăm ca luni,23 martie, să mai semnăm achiziția a încă 5,6 milioane);
- 50 000 teste rapide;
- 20 de teste PCR;
- 30 000 combinezoane și încă 1,9 milioane comandate;
- 90 ventilatoare;
- acestea și multe altele au termen de livrare săptămâna 23-29 martie sau imediat după.
Vrem să le mulțumim în special voluntarilor care au sărit în ajutor. Este un sentiment de solidaritate în rândul celor care sunt pe front. Chiar dacă nu luptăm în spitale alaturi de colegii noștri, vă asigurăm că ducem un adevarat război pe frontul achiziților, unde competiția este extrem de acerbă. Și simțim că va deveni si mai acerba. Dar reușim”, se arată în comunicatul semnat de domnul Adrian Ionel, director general CN Unifarm SA.”
SURSA FOTO: caleaeuropeană.ro