Bugetul SRI, LINȘAT la ceas de seară: cu ce sumă ar urma să scadă. Siguranța națională, GRAV AFECTATĂ


Bugetul SRI, LINȘAT la ceas de seară: cu ce sumă ar urma să scadă. Siguranța națională, GRAV AFECTATĂ

Bugetul SRI a fost linșat marți seară în urma votului din cadrul Comisiilor reunite de buget și finanțe. Concret, s-a votat reducerea bugetului Serviciului Român de Informații cu 150 de milioane de lei, nu cu 450 de milioane de lei cât dorea inițial Liviu Dragnea

Fuseseră formulate inițial 2 amendamente de Liviu Dragnea, dar a fost votat doar unul din ele întrucât legat de cel care prevedea reducerea bugetului SRI cu 295 de milioane de lei reprezentantul minorităților naționale s-a opus. 

Reprezentantul SRI de la dezbaterea cu parlamentarii a atenționat că România va fi afectată masiv din punctul de vedere al siguranței naționale, dar social-democrații au precizat sfidător că vor încerca să linșeze și mai mult bugetul SRI, adică cu 445 de milioane de lei la votul din plen, conform dorinței lui Liviu Dragnea. 

"Propunerea lui Liviu Dragnea era inițial ca bugetul SRI să scadă cu 445 de milioane de lei. În acest sens, au fost formulate 2 amendamente care au fost supuse separat la vot. Vorbim în primul rând despre diminuarea bugetului SRI cu suma de 295 de milioane de lei. Acest amendament a picat la vot pentru că social-democrații și cei de la ALDE nu au avut sprijinul reprezentantului din minoritățile naționale. A trecut doar amendamentul prin care se diminua bugetul SRI cu suma de 150 de milioane de lei

În acest moment așa cum a fost votul din cadrul Comisiilor reunite de buget și finanțe bugetul SRI scade cu 150 de milioane de lei și nu cu 445 de milioane de lei așa cum a vrut președintele PSD Liviu Dragnea. Social-democrații spuneau că cel mai probabil problema se va rezolva în plen atunci când vor propune ca din nou să fie votate cele 2 amendamente, iar bugetul SRI să fie diminuat cu suma pe care a propus-o Liviu Dragnea și anume 445 de milioane de lei, ceea ce ar reprezenta un buget cu 20% mai mic față de forma votată de Executiv în buget pe anul 2019. 

Reprezentatul SRI venit în fața parlamentarilor a încercat să îi convingă să nu facă acest lucru arătând riscurile la care este supusă România privind securitatea națională", a precizat corespondentul Realitatea TV în emisiunea lui Rareș Bogdan, Jocuri de Putere. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.