Ciolacu pune la cale un nou blocaj politic. Desemnarea lui Cîțu ca premier, pe punctul de a fi atacată la CCR


Ciolacu pune la cale un nou blocaj politic. Desemnarea lui Cîțu ca premier, pe punctul de a fi atacată la CCR

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară la B1 că ia în calcul să sesizeze CCR în cazul desemnării ministrului interimar de Finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. 

Moderator: Faceți o contestație la CCR și pentru domnul Cîțu? 

Ciolacu: Luăm în considerare și acest lucru. Dacă putem câștiga o vom face.

Amintim că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri seară pe Florin Cîțu pentru postul de premier, după ce Ludovic Orban a renunțat ieri la mandatul de prim-ministru desemnat. (citiți AICI mai multe detalii)

Torodată, reiterăm că CCR a admis, luni, sesizarea PSD privind conflictul juridic între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. Astfel, subliniem că CCR a luat decizia depășind atribuțiile pe care le are, analizând gesturile, declarațiile politice și deciziile liberalilor, care au arătat că Guvernul Orban 2 nu dorește să fie învestit în sensul declanșării de alegeri anticipate. (citiți AICI mai multe detalii) 

De altfel, Florin Cîțu, după desemnarea pentru postul de premier, a transmis că va avea discuții cu partidele parlamentare în sensul formării unei majorități, respectând astfel prin această precizare registrul pe care l-a impus CCR, cel ca premierul să dorească ca Guvernul său să fie învestit, nu picat pentru a se face un pas în plus către alegerile anticipate. 

"Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi. Împreună cu Ludovic Orban voi avea în plan un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul", a zis Florin Cîțu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.