Cătălin Drulă dă de pământ cu pesediștii: "Golanii care s-au luptat să dărâme justiția, acum strigă disperați!"


Cătălin Drulă dă de pământ cu pesediștii: "Golanii care s-au luptat să dărâme justiția, acum strigă disperați!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, au anunțat marți după încheierea CExN-ului formațiunii politice că vor trimite "de îndată" o scrisoare către oficialii europeni prin care reclamă un "abuz de putere nemaiîntâlnit în România", comis de PNL, care dorește modificarea legislației electorale pentru a se organiza în 2020 alegerea primarilor în două tururi.

CITIȚI ȘI: Ticăloșia fără limite a PSD: Ciolacu sesizează oficialii europeni împotriva PNL în privința alegerii primarilor în două tururi. În trecut, pesediștii făceau spume când UE afla despre linșajul camarilei lui Dragnea asupra justiției

În acest context, viceliderul USR, deputatul Cătălin Drulă, a reacționat virulent la adresa pesediștilor, care "strigă disperați să nu piardă mufarea la conductele de bani publici în sute de localități", întrucât se preconizează că PSD va obține un scor mult mai mic la locale în cazul în care alegerea primarilor va fi în două tururi. 

Redăm comunicatul deputatului USR:

"Știrea cu PSD care se plânge la instituțiile internaționale despre "abuzul nemaiîntâlnit" al revenirii la 2 tururi, îmi aduce aminte de șmecherul de cartier care te îmbrâncește și țipă "ce-ai făcut mă, ai dat în mine?!".

Revenirea la sistemul de vot în 2 tururi nu poate duce decât la un plus de reprezentativitate și de democrație. Experimentul introdus în mod iresponsabil în 2011 trebuie să înceteze. Nu mai vrem primari aleși cu 15-20% din voturi.

Sistemul de vot în 2 tururi este familiar românilor. Nu reprezintă vreo noutate sau inovație electorală care să bulverseze pe cineva.

Jalba PSD-ului este jenantă. Golanii care s-au luptat să dărâme justiția vreme de 3 ani, acum strigă disperați să nu piardă mufarea la conductele de bani publici în sute de localități".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.