30 de ani de la Revoluție, iar Iliescu NU e la închisoare. Ramona Ursu: "30 de ani în care unii procurori au primit funcții călduțe, salarii babane, pensii speciale"


30 de ani de la Revoluție, iar Iliescu NU e la închisoare. Ramona Ursu: "30 de ani în care unii procurori au primit funcții călduțe, salarii babane, pensii speciale"

Inculpatul pentru crime împotriva umanității, fostul președinte al României Ion Iliescu, a scris pe blogul său, la 30 de ani de la Revoluție, că "este momentul să încetăm să căutăm vinovați".

În acest context, jurnalista Ramona Ursu i-a luat în vizor pe procurori, întrucât timp de 30 de ani au permis să nu fie trași la răspundere criminalii de la Revoluție

Mai mult, jurnalista a atras atenția că Dosarul Revoluției trimis în instanță este unul rușinos, "care se va termina de judecat când probabil nu va mai putea fi chiar nimeni tras la răspundere".

Redăm mesajul Ramonei Ursu:

"Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revoluție: “Este momentul să încetăm să căutăm vinovați”. Când aud acești criminali cum ne dau lecții despre ce ar fi bine să facem noi, nu mă pot gândi decât la cum procurorii au permis, timp de 30 de ani!, ca Ion Iliescu să nu răspundă pentru faptele lui. 30 de ani de lașitate, de ținut capul plecat, de batjocorit morții din decembrie 1989, de umilit victimele și familiile lor. 30 de ani în care unii procurori au primit funcții călduțe, salarii babane, pensii speciale, pentru a-și bate joc de marele dosar al Revoluției. Sigur că nu ar fi fost ușor să faci dreptate în acest dosar, ținând cont de cine a condus țara în acești 30 de ani. Dar tocmai de asta te faci procuror, ca să nu-ți fie ușor când ai de găsit infractorii. Nu ca să zaci la căldurică, zeci de ani, într-un birou, iar criminalii să-ți conducă țara. Iar după 30 de ani, să trimiți în instanță un dosar rușinos, care se va termina de judecat când probabil nu va mai putea fi chiar nimeni tras la răspundere.

După 30 de ani, criminalul Iliescu ne transmite să încetăm să mai căutăm vinovații...".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.