VIDEO Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au votat la Madrid: Cu acest vot se va face dreptate pentru cei 30 de ani de umilințe! / Ne vom dezlipi definitiv de această perioadă de tranziție, una grea și chinuitoare pentru România!


VIDEO Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au votat la Madrid: Cu acest vot se va face dreptate pentru cei 30 de ani de umilințe! / Ne vom dezlipi definitiv de această perioadă de tranziție, una grea și chinuitoare pentru România!

Prim-viceprședintele PNL, Rareș Bogdan, și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, au votat sâmbătă în turul doi al alegerilor prezidențiale în Diaspora, la Madrid. Amintim că în primul tur al alegerilor, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au votat la Roma. 

"Cu acest vot putem să ne gândim că se va face dreptate. Și nu este doar dreptatea pentru 10 august. Este dreptatea pentru 30 de ani de umilințe și de așteptare pentru o schimbare în bine a României", a subliniat Rareș Bogdan. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, solidari cu românii din Diaspora: Am votat la Roma pentru o Românie europeană

"Mâine, la 30 de ani de la Revoluție cred că vom vedea o sărbătoare a democrației în România și ne vom dezlipi definitiv de această perioadă de tranziție, care a fost una grea și chinuitoare pentru România", a declarat Robert Sighiartău.

Rareș Bogdan: Mă bucur foarte, foarte mult să fim aici în mijlocul uneia dintre cele mai mari comunități de români din Diaspora. Diaspora, din nou,ne dovedește că-i pasă de România, oferă din nou un exemplu de civism, așa cum a făcut-o în urmă cu cinci ani când s-a votat atât de greu, așa cum a făcut-o la europarlamentare, așa cum a făcut-o în primul tur când au votat aproape 700 de mii. Cred că de data asta, numărul celor care vor vota, după cum a decurs votul ieri și până la această oră astăzi, va depăși 686 de mii, câți au votat în primul tur, deci posibil să se ducă înspre 800 de mii, ceea ce este o cifră absolut fantastică și asta arată că nimeni nu mai poate ignora niciodată Diaspora românească. Astăzi și mâine vor demonstra foarte clar acești oameni minunați alungați de guvernările succesive ale stângii din România că Diaspora va reprezenta aproximativ 10% din votanți la fiecare alegeri. Ei trebuie respectați.

Pentru ce am votat? Pentru normalitate, pentru o Românie normală, pentru ca România să se rupă definitiv de comunism și de neocomunism. Practic, ce au început în 1989 cei care au luptat pe baricadă , cei care au continuat în marile demonstrații din 90, cei care au crezut întotdeauna și în 1996 odată cu CDR și în 2004 odată cu Alianța D.A. și care au crezut în urmă cu 5 ani când l-au votat pe președintele Klaus Iohannis că România și-a încheiat perioada postdecembristă, neocomunistă acum vor primi satisfacție. Practic, la ora 21 se încheie un ciclu și începe o altă etapă, de construcție pentru această țară, sub un președinte care înțelege lucrurile și care este un vizionar pentru țara sa. Vă invit la vot. Știți ce aveți de făcut și haideți să dăm împreună cea mai usturătoare înfrângere acelora care de 30 de ani țin România în mizerie. Votați pentru frații noștri din Diaspora pentru că sufletul lor plânge după casă. 

Va fi cu siguranță un vot istoric și îi invit pe toți să iasă din casă dacă le pasă și, de asemenea, să se gândească la cei umiliți, bătuți, gazați, vânați pe 10 august de acele detașamente coordonate de Carmen Dan, de șefii Jandarmeriei Cucoș, Sindile, Paraschiv și aș vrea foarte mult ca umilințele de atunci să fie răzbunate duminică seara. Cu acest vot putem să ne gândim că se va face dreptate. Și nu este doar dreptatea pentru 10 august. Este dreptatea pentru 30 de ani de umilințe și de așteptare pentru o schimbare în bine a României. 

Robert Sighiartău: Am venit aici în Madrid din solidaritate pentru românii care au votat de-a lungul timpului și care au parcurs zeci de kilometri, chiar sute, să voteze pentru un viitor mai bun în țara lor. Am votat cu speranța că tinerii își pot croi un viitor acolo, acasă, în România. Am ales cu speranța că la un moment dat părinții, cunoștințele, rudele care astăzi sunt în Diaspora se vor întoarce înapoi în țara lor, o țară normală, o țară civilizată, o țară occidentală așa cum ne dorim cu toții. Am votat pentru o Românie normală în care să pot să-mi cresc copiii, o Românie care se desprinde definitiv de trecutul urât al comunismului, comunism care a rămas infect în instituțiile statului român, bineînțeles reprezentat de PSD.

Mă bucur că astăzi văd că lumea s-a trezit. Mă bucur să văd că Diaspora iese masiv la vot și cred că este un semnal pentru ceea ce se va întâmpla mâine în România. Mâine, la 30 de ani de la Revoluție cred că vom vedea o sărbătoare a democrației în România și ne vom dezlipi definitiv de această perioadă de tranziție, care a fost una grea și chinuitoare pentru România. 

Vedeți video în cele ce urmează:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.