Ludovic Orban, pregătit pentru scenariul în care Guvernul său va pica de două ori în Parlament: "Vom avea alegeri anticipate!" (VIDEO)


Ludovic Orban, pregătit pentru scenariul în care Guvernul său va pica de două ori în Parlament: "Vom avea alegeri anticipate!" (VIDEO)

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a vorbit luni despre posibilitatea ca Guvernul său să nu treacă nici prima oară, nici a doua oară de votul de învestitură din Parlament, situație ce ar duce către variante alegerilor anticipate. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Ludovic Orban, mesaj ferm către USR și celelalte partide: "Orice formațiune politică care nu votează învestirea Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului, de fapt menține PSD la putere!"

"Am încredere că putem reuși din prima învestirea Guvernului, dar în mod evident putem fi pregătiți pentru orice altă situație. A doua situație va presupune o abordare total diferită pentru că vom ajunge la a doua învestire de Guvern, iar în cazul în care acest Guvern nu este învestit de Parlament vom avea alegeri anticipate, adică vom ajunge la ceea ce am spus noi ca primă preferință.

Sigur că trebuie să suportăm în toată această perioadă toate ilegalitățile, toate prostiile, toate deciziile aberante pe care le iau niște rămășițe guvernamentale care au fost demise prin moțiune de cenzură, iar cei care mențin acești oameni la putere de fapt sunt complici și coresponsabili pentru toate ilegalitățile pe care le fac, pentru toate deciziile care antrenează consecințe defavorabile pentru români", a declarat Ludovic Orban.

Vedeți video de la 14:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.