De ce ați dat-o jos pe Dăncilă, dacă-l vreți pe Ponta?


De ce ați dat-o jos pe Dăncilă, dacă-l vreți pe Ponta?

A mai trecut o săptămână și moțiunea de cenzură a trecut. Ne-am bucurat cu toții, am sărbătorit și am început să dezbatem în legătură cu viitorul guvern. Care vrea, care poate, care are, care n-are, care e câștigătoare. Și când eram pe punctul de a afla, președintele Klaus Iohannis ne anunță ca se decide după weekend.

Poate sunt eu sensibilă, dar nu mai suport pauzele astea de weekend. Știu că suntem un popor de oameni nu foarte muncitor, ne place distracția și odihna, dar nu ne deranja cu nimic dacă moțiunea se vota în weekend și așa ajungea și doamna Bîzgan la vot și tot în weekend se anunța și prim-ministrul.

Lăsând gluma la o parte, în acest weekend s-a decis dacă PSD va mai avea un cuvânt de zis în politica românească sau o să ajungă un partid de nișă. Președintele Iohannis nu putea anunța niciun nume atât timp cât Ponta nu era decis ce face. Vom avea un PSD rebranduit în Pro România, stânga europeană sau nu? Oricât de bucuroși suntem pentru că am scăpat de cel mai nepregătit, incompetent, dar neconflictual prim-ministru, trebuie să fim conștienți că tot la mâna PSD stăm, oricum se va numi de mâine încolo.

Avem un partid, PNL, gata să intre la guvernare. Dar fără Pro România nu va trece de Parlament. Cu atât mai mult cu cât toate celelalte partide din opoziție pun condiții care mai de care mai inedite, mai speciale, cu care să iasă în evidență, uitând de ce ne aflăm cu toții în acest moment: pentru că vrem alt guvern.

Nu pot să nu mă întreb de ce ar trebui să dea noul guvern OUG pentru primar în 2 tururi, atât timp cât Cioloș n-a făcut-o? Și a avut și niște explicații înghițite fără sughițuri de adoranți și pe care le putem relua acum. De ce să pui condiția anticipatelor viitorului guvern, fiind doar populist și știind că în Parlament nu s-a schimbat nimic, iar majoritatea poate inclusiv să nu pună pe ordinea zi votul pentru al doilea cabinet? Nu cumva e momentul să formăm acest guvern, să arătăm unitate și forță în fața electoratului și mai ales, în fața lui Ponta, să trecem de alegerile prezidențiale și apoi, cu președintele ales, care ne va oferi stabilitatea politică de care e nevoie, să facem agenda guvernului?

M-am săturat de teoria cecului în alb cum m-am săturat de prostia anticipatelor. De toată această bâlbâială va profita Ponta și nu pot să nu mă gândesc că prea e ajutat de unii și de alții. Am mai spus-o, este pentru prima dată când, indiferent de deciziile opoziției, nu va deconta electoral. Românii au înțeles și stiu ce urmează. Din păcate pentru unii politicieni, românii știu și ce va putea face viitorul guvern. Acum vedem care sunt politicienii și care sunt istericii de serviciu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.