La CNA, tot Dragnea e șeful: pesediștii NU vor să sancționeze „Viața Satului” după emisiunile cu președintele PSD. Bătaie de joc pe banii noștri


La CNA, tot Dragnea e șeful: pesediștii NU vor să sancționeze „Viața Satului” după emisiunile cu președintele PSD. Bătaie de joc pe banii noștri

De mai multe zile, CNA nu reușește să stabilească o sancțiune pentru emisiunea „Viața Satului”, de la TVR, după ce Liviu Dragnea a fost invitat de două ori și a făcut campanie pentru partidul său, rostogolind numărate fake news-uri și populisme.

După ce emisiunea a fost luată în discuție în ședința consiliului de la începutul acestei săptămâni, iar tabăra PSD a blocat toate propunerile de sancțiune, este posibil ca subiectul să nu mai fie dezbătut în CNA.

Tabăra anti-PSD, Dorin Rusu și Cristina Pocora (ambele numite în CNA de șeful statului, Klaus Iohannis) au propus o amendă de 10.000 de lei pentru emisiune.

Radu Herjeu (fost angajat al trustului Intact), Răzvan Popescu, Alexandru Kocsis și Orsolya Borsos au cerut o simplă somație.

Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Radu Călin Cristea și Nicolae Bălașa au fost împotriva ambelor sancțiuni.

În consecință, pentru că nici o propunere nu a întrunit majoritatea, nu s-a putut lua vreo decizie.

În campania electorală, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost de două ori invitat la ”Viața satului”, în 12 mai și în 19 mai, însoțit de favoritul său, ministrul Agriculturii Petre Daea.

Facem precizarea că veșnicul producător al emisiunii Viața Satului - Gabriel Gherghescu - este un predilect argat mediatic al PSD, și asta nu de ieri, de azi. În campania prezidențialelor din 2014, Gherghescu l-a adus pe Victor Ponta pe sticlă și s-a gudurat pe lângă el, lăsându-l să bată câmpii despre vaci, oi, roșii, producția de floarea soarelui ș.a.m.d..

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.