Un eurodeputat PNL o va reprezenta pe Kovesi din partea PPE la deciderea echipei de negocieri a PE cu CE


Un eurodeputat PNL o va reprezenta pe Kovesi din partea PPE la deciderea echipei de negocieri a PE cu CE

Marian-Jean Marinescu, eurodeputat PNL, a anunțat miercuri, 6 martie, pe Facebook că va fi reprezentatul PPE la Conferința Președinților de joi, unde se va lua decizia privind echipa de negociere a Parlamentului European cu Consiliul UE referitor la desemnarea viitorului procuror-șef al Parchetului European. Amintim că Laura Codruța Kovesi este favorită pentru obținerea funcției.

Mai mult, liberalul a informat că parlamentarii europeni nu au voie să aibă o altă poziție decât cea a susținerii Laurei Codruța Kovesi pentru a ajunge procuror-șef al Parchetului European, întrucât trebuie respectat votul din comisiile LIBE și CONT.

Voi reprezenta #PPE in Conferinţa preşedinţilor de mâine dimineaţa, când se va decide cine va face parte din echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea, în urma negocierilor cu Consiliul, a viitorului procuror şef al Parchetului European. Lucrurile stau după cum urmează: Consilul are o listă de priorităţi, cu reprezentantul Franţei pe primul loc şi doamna Kövesi pe locul doi. Parlamentul European are o altă listă, potrivit voturilor din #LIBE şi #CONT, în care doamna #Kövesi este pe primul loc, iar candidatul Franţei pe locul doi. Cei care vor reprezenta Parlamentul European în aceste negocieri nu au voie să devieze de la poziţia dată prin vot de comisiile LIBE şi CONT”, a scris Marian-Jean Marinescu, miercuri, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.