Oreste, nimicitor la adresa guvernării mafiote: Toader, un șobolan de bibliotecă unsuros! Fiecare zi cu ciuma roșie la butoate e un atentat la siguranța fiecăruia dintre noi! EXCLUSIV INTERVIU


Oreste, nimicitor la adresa guvernării mafiote: Toader, un șobolan de bibliotecă unsuros! Fiecare zi cu ciuma roșie la butoate e un atentat la siguranța fiecăruia dintre noi! EXCLUSIV INTERVIU

Tudorel Toader pregătește atacul fatat statului de drept din România. Concret, ministrul (in)Justiției a anunțat o OUG pentru cei condamnaţi de completurile de la Înalta Curte declarate neconstituționale, iar astfel zeci de procese în care s-au dat sentinţe definitive ar putea fi reluate, dacă Guvernul adoptă ordonanţa.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura luni, 21 ianuarie, cu analistul politic Oreste Teodorescu. Concret, întrebat ce efecte ar avea o astfel de ordonanță, lectorul universitar a atras atenția că fiecare zi cu PSD-ALDE la cârma puterii este un atentat la siguranța fiecăruia dintre cetățeni din cauza încercării celor de la guvernare de a-și duce singurul obiectiv fundamental al programului de guvernare și anume de a-și scăpa infractorii de pușcărie. Pentru îndeplinirea acestui plan se folosesc de "șobolanul unsuros de bibliotecă" Tudorel Toader care este mult mai sofisticat decât (c)Iordache în privința atacului la statul de drept.

"Fiecare zi petrecută cu ciuma roșie la butoane este un atentat la siguranța fiecăruia dintre noi și la siguranța globală ca stat european. Este limpede că după ce au eșuat cu OUG 13 în 2017 au recurs la un plan mai sofisticat. L-au înlocuit pe șoricelul incult Iordache de la ministerul Justiției cu un șobolan care a parcurs câteva biblioteci, șobolan de bibliotecă foarte unsuros cu legături de care sunt absolut convins cu Direcția a VI-a a Securității, prieten foarte bun cu Valer Dorneanu de la CCR, cel care să nu uităm niciodată că a împiedicat Legea Lustrației în a avea efecte, iar noi astăzi dacă nu ar mai fi fost securiști din aceștia de prima, a doua sau a treia generație, gândindu-mă și la prietenii lui Cioloș, am fi avut o clasă politică mult mai așezată în valorile nord-atlantice și europene. 

Atunci, ei prin mintea aceasta mai ticăloasă, dar mai sofisticată a lui Tudorel Toader, cu complicitatea CCR, vor să își atingă singurul obiectiv fundamental al programului de guvernare, adică amnistia și grațierea gulerelor albe. Nu pot să o facă direct printr-o OUG de amnistie și grațiere, ci o fac prin tot felul de mecanisme din acestea foarte complicate, dar dacă nu ar beneficia de complicitatea unor judecători din CCR tot ceea ce fac ar fi nul. Au avut grijă ca prin tot ceea ce au făcut și prin toată presiunea extraordinară pusă pe populația tânără și activă din România care a protestat în 2017 să îi exileze. Vorbim acum despre cifre statistice și anume că din 2017, inclusiv după 10 august 2018, sunt vreo 500 de mii de români care au hotărât să își găsească un trai mai bun în altă țară. Atunci, efectul acesta pervers are multe fațete. Ei sunt convinși că protestele din București nu vor mai avea amploarea precum a celui de pe 10 august", a precizat jurnalistul. 

Totodată, chestionat de ce nu mai iese lumea la proteste și cum ar trebui să abordeze de fapt cetățenii un astfel de atac al infractorilor asupra Româniie, Oreste a invocat chemarea la luptă a lui Mihai Șora care solicită românilor să iasă în stradă, dar cu toate acestea trebuie să fim conștienți că nu prea mai avem oameni conștienți și implicați social care să înțeleagă pericolul în care se află democrația românească. 

"Noi cred că ar trebui să ascultăm de decanul de vârstă și de omul cel mai inteligent pe care îl avem ca susținere în mișcarea asta de protest și vorbesc despre filosoful Mihai Șora. Mihai Șora a trecut totuși prin toate regimurile politice nedemocratice din România precum dictatura carlistă, antonesciană, legionară, bolșevică, ceaușistă, iliesciană având astfel un evantai de experiențe extrem de vast și dacă un astfel de filosof de talia domnului Șora, la 102, ani ne cere să ieșim în stradă și să apărăm valorile democrației și viitorul generațiilor următoare cred că este un strigăt de luptă demn de luat în seamă. Totuși este complicat pentru că studenții, oamenii din mediul privat speriați de direcția îngrozitoare pe care a plecat România după ce s-a instaurat regimul neobolșevic al lui Dragnea nu mai sunt în țară. Noi practic trebuie să recunoaștem cumva că nu prea mai avem oameni conștienți și implicați social care să înțeleagă pericolul extrem la care este supusă democrația din România

Singura noastră șansă rămâne cred, numai că este fragilă, este ca totuși premierul Dăncilă fiind în miezul exercitării funcției de conducere rotativă a Consiliului UE este să nu contrasemneze o asemenea OUG, deși Tudorel Toader pare presat din toate direcțiile să îi salveze pe Dragnea și acoliții lui", a adăugat analistul politic. 

Pe final, întrebat dacă prin această OUG, Dragnea are drum liber către Palatul Victoria, Oreste a subliniat că nu crede că Europa va accepta să fie condusă de un astfel de infractor de cea mai joasă speță. 

"Eu nu cred totuși că Europa va putea fi foarte încântată ca timp de 6 luni deciziile cele mai importante care țin de o agendă foarte complicată și anume Brexitul, problemele din Franța, din punct de vedere economic dintre Germania și restul lumii, să fie gestionate de un infractor de cea mai joasă speță cum este Liviu Dragnea. Sper totuși că acel club al gulerelor cu adevărat albe din cancelariile europene să aibă totuși un cuvând greu de spus cu privire la restaurația proastei calități din politica românească", a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.