AVERTISMENT dur al lui Zegrean: PSD își va impune omul de casă la DNA! Se pregătește DISTRUGEREA Justiției EXCLUSIV


AVERTISMENT dur al lui Zegrean: PSD își va impune omul de casă la DNA! Se pregătește DISTRUGEREA Justiției EXCLUSIV

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că PSD va continua acțiunile vizând acapararea și controlarea DNA, la cârma căreia va reuși, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, să-și impună un om de casă, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a cam epuizat armele legale și constituționale prin care li se poate opune.

De asemenea, fără să-i rostească numele, Zegrean avertizează că ministrul Tudorel Toader bate câmpii când insistă că, după retragerea Ancăi Jurma de la conducerea interimară a DNA, în această funcție ar trebui propulsată Adina Florea (dorită și susțină de PSD-ALDE). ”CSM trebuie să decidă un nou interimat la DNA”, explică juristul.  

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Augustin Zegrean.

Să nu își facă nimeni iluzii: PSD va continua în forță seria de presiuni menite să acapareze DNA și să își pună omul la șefia acestei instituții vitale. Toată acea campanie agresivă și mincinoasă de linșare a Laurei Codruța Kovesi exact asta a vizat și încă vizează – blocarea, preluarea și controlarea DNA. Până la urmă, PSD-iștii își vor atinge acest scop, fiindcă președintele Klaus Iohannis nu mai deține arme legale și constituționale pentru a li se opune. În definitiv, ce mai poate face Iohannis? Refuză, refuză, refuză, dar, până la urmă, va fi nevoit să accepte tot un om de-al lor, fiindcă alte propuneri nu vor exista din partea actualului ministru al Justiției.

Un lucru să fie clar: acum, că Anca Jurma a anunțat CSM că nu dorește să îi fie prelungit interimatul la conducerea DNA, persoana dorită de PSD-ALDE – Adina Florea – nu contează absolut deloc. Președintele Iohannis a refuzat să o numească – e prerogativa lui – și, potrivit deciziilor CCR, ministrul Justiției trebuie să facă o nouă propunere. În acest sens, ce vorbesc unii oficiali prin spațiul public românesc este, așa, doar ca să dea din gură când îi întreabă presa ceva. Dincolo de aceste aspect, CSM trebuie să decidă un nou interimat la DNA”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.