Eșec total al justiției în cazul crimei cu bombă de la Arad? Fiica suspectă a fost lasată în libertate de instanță. La fel și presupușii săi complici


Eșec total al justiției în cazul crimei cu bombă de la Arad? Fiica suspectă a fost lasată în libertate de instanță. La fel și presupușii săi complici

Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, suspectată de implicare în asasinarea tatălui său, a fost pusă în libertate, joi seară, după ce instanța a decis să respingă solicitarea procurorilor de arestare preventivă. Din declarațiile ulterioare ale avocaților suspecților rezultă că anchetatorii nu au reușit să prezinte probe concludente.

În libertate au fost puși și ceilalți doi suspecți pentru care procurorii au propus, de asemenea, arestul preventiv, transmite Antena 3.

Decizia intanței nu este una definitivă. Procurorii pot contesta această hotărâre, iar dosarul va ajunge mai departe la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde decizia va fi definitivă. Până atunci, cei trei rămân în libertate, la fel cum s-a întâmplat și cu cel de-al 4-lea bărbat care ar fi fost implicat în acest dosar și care nu a fost adus la București, ci a rămas la Arad.

După punerea în libertate, Laura Crișan s-a oprit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

„Nu știu de ce am fost denunțată. Am conștiința împăcată. Am încercat împreună cu avocata mea să aflu cine mi-a ucis tatăl. Nu am reușit să aflu“, a mai precizat fiica milionarului Ioan Crișan.

„Nu îl cunosc pe cel care m-a denunțat. Nu sunt în măsură să știu ce au făcut alte persoane din dosar. Nu am cunoștințe în Serbia“, a mai spus fiica lui Ioan Crișan.  A plecat apoi, iar după câțiva metri s-a îmbrățișat fericită cu avocata sa.

După trei ani de investigații, anchetatorii au ajuns la concluzia că Laura Crișan, fiica milionarului, ar fi pus la cale, împreună cu doi complici, uciderea tatălui său, întrucât aceasta ar fi urmat să o dezmoștenească..

Femeia ar fi plătit o sută de mii de euro pentru asasinarea tatălui său. 

Polițiștii susțineau că au informații potrivit cărora explozibilul folosit în atentat ar fi fost adus în România din Serbia. 

Miercuri, fiica suspectă a fost reţinută pentru 24 de ore, împreună cu doi complici, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive. 

Potrivit anchetei, cu două zile înaintea crimei, doi dintre complici ar fi cumpărat explozibilul ce urma să fie montat pe mașină, iar un al treilea, un frizer cu pasiuni legate de electronică ar fi construit bomba artizanală.

„În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept - şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad", transmite Parchetul General.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Fiica milionarului ucis la Arad cu o bombă amplasată în mașină, în mai 2021, ar fi comandat asasinatul în stil mafiot / Laura Crișan ar fi colaborat cu trei bărbați din anturajul tatălui său, apelând la asasini profesioniști / Precizările anchetatorilor

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.