VIDEO. Fiica milionarului ucis la Arad cu o bombă amplasată în mașină, în mai 2021, ar fi comandat asasinatul în stil mafiot / Laura Crișan ar fi colaborat cu trei bărbați din anturajul tatălui său, apelând la asasini profesioniști / Precizările anchetatorilor


VIDEO. Fiica milionarului ucis la Arad cu o bombă amplasată în mașină, în mai 2021, ar fi comandat asasinatul în stil mafiot / Laura Crișan ar fi colaborat cu trei bărbați din anturajul tatălui său, apelând la asasini profesioniști / Precizările anchetatorilor

Surse apropiate anchetei derulate în cazul omului de afaceri arădean Ioan Crișan, asasinat în 29 mai 2021, prin amplasarea unei bombe artizanale în mașina sa Mercedes, susțin că principala suspiciune a investigatorilor o vizează pe fiica victimei, Laura Crișan. Aceasta ar fi comandat asasinatul.

Potrivit presei locale din Arad, miercuri dimineață, în municipiul Arad au avut loc șapte percheziții în cazul Crișan. Cercetările sunt realizate de polițiști și procurori de pa lângă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Conform unor surse, citate de criticarad.ro, patru suspecți urmau să fie reținuți și audiați la București, la Parchetul General. Este vorba de fiica acestuia și trei bărbați (din anturajul de prieteni ai omului de afaceri) care ar fi ajutat-o în lichidarea părintelui tocmind asasini plătiți care acum nu s-ar mai afla în România.

„Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice. Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern”, a transmis IPJ Arad.

Anchetatorii au luat în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă

În 13 septembrie, a mai avut loc o acțiune a Structurii Anti-Terorism Centrală care a descins la Sânicolau Mic la domiciliile a două persoane bănuite că ar fi implicate în explozia mașinii lui Ioan Crișan din 29 mai 2021.

Mai precis, este vorba de doi bărbați, unul dintre ei electronist de meserie, care ar fi bănuiți de confecționarea explozibilului. Detalii despre această operațiune nu au putut fi obținute la acel moment pe cale oficială de la nicio structură implicată în cercetările din acest dosar, cel puțin nu de la structurile locale. Aceștia sunt bănuiți că ar fi confecționat „bomba” cu material exploziv provenit din Serbia, la comandă.

Bomba pusă sub scaunul Mercedesului lui Ioan Crișan, a explodat la ora 7 dimineața, într-o zi de sâmbătă, 29 mai 2021, în fața supermaketului PROFI din zona Lebăda din Arad.

Laura Crișan a fost căsătorită cu deputatul PNL de Arad Sergiu Bîlcea, care deținea două firme de transport. După un divorț cu cântec și scandal, cei doi au ajuns în instanță din cauza averii. De profesie avocat, Laura Crișan ar fi avut probleme financiare serioase.

Tatăl său, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Avea însă datorii uriașe, iar cei doi, tatăl și fiica Laura, erau în conflict din cauza banilor.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Asasinatul cu bombă din Arad. Presa locală: Anchetatorii nu au nicio pistă serioasă în cazul asasinării omului de afaceri / Ministrul Bode face declarații, dar nu spune nimic: ”Toţi românii sunt în siguranţă. România este o ţară sigură”

Fiica omului de afaceri din Arad ucis în explozia cu bombă povestește cum a fost atacată cu cuțitul de fostul soț, deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Relațiile dintre cei doi au fost o lungă perioadă foarte tensionate, femeia amenințând cu dezvăluiri. În conflict a intervenit și „Faraonul” Gheorghe Falcă



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.