Incredibil! Fiica omului de afaceri din Arad ucis în explozia cu bombă povestește cum a fost atacată cu cuțitul de fostul soț, deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Relațiile dintre cei doi au fost o lungă perioadă foarte tensionate, femeia amenințând cu dezvăluiri. În conflict a intervenit și „Faraonul” Gheorghe Falcă


Incredibil! Fiica omului de afaceri din Arad ucis în explozia cu bombă povestește cum a fost atacată cu cuțitul de fostul soț, deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Relațiile dintre cei doi au fost o lungă perioadă foarte tensionate, femeia amenințând cu dezvăluiri. În conflict a intervenit și „Faraonul” Gheorghe Falcă

În urmă cu doar câteva luni, presa din Arad publica înregistrarea unei convorbiri bulversante care, mai ales în lumina crimei cu bombă de sâmbătă, ar putea avea o cu totul altă greutate: este vorba despre o conversație telefonică purtată, pe de o parte, de Laura Crișan - fiica lui Ioan Crișan, omul de afaceri asasinat într-o parcare din Arad, și fosta soție a deputatului liberal Sergiu Bîlcea - și „Faraonul”, mai exact europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar controversat al Aradului.  

Criticarad.ro care publică și înregistrarea audio a discuției dintre cei doi (și care poate fi ascultată integral AICI) scrie că inițial Falcă a amenințat-o voalat pe Laura Crișan care ajunge în cele din urmă să-i facă acestuia confesiuni legate de căsnicia sa distrusă și de faptul că Bîlcea a agresat-o fizic și a amenințat-o chiar și cu cuțitul.  

În aceeași înregistrare, Laura Crișan, avocată de succes din Arad, îi mărturisește (la minutul 2) lui Gheorghe Falcă cât de apropiată a fost ea mereu de tatăl ei.  

Potrivit criticarad.ro, Falcă o sunase să-i atragă cumva atenția că postările ei de pe Facebook sunt prea „sincere”, pentru a tatona terenul cu privire la dezvăluirile cu care amenința aceasta, dar și pentru a o convinge să-l ajute în demersul său de a-l instala drept succesor la Primăria Arad pe Bîlcea (fostul soț al Laurei Crișan fusese inițial favoritul lui Falcă, nu actualul primar Călin Bibarț). Falcă îi sugera Laurei Crișan să treacă peste problemele din căsnicie și să intre iar în rolul unei soții iubitoare care să-l susțină și să-l ajute să-și construiască o imagine de politician și familist model. Femeia însă a refuzat.  

Mai mult, la un moment dat, presa arădeană scria că fiica omului de afaceri ucis sâmbătă ar fi avut de gând să candideze pentru cea mai înaltă funcție în oraș, posibil din partea USR Plus, înfruntându-și direct fostul soț în bătălia pentru Primăria Arad. Intenția Laurei Crișan de a candida nu s-a concretizat însă, ea neînscriindu-se, de altfel, în vreo formațiune politică. (Alianța USR PLUS l-a desemnat candidat la Primărie pe medicul Adrian Wiener, iar PNL a optat pentru Bibarț)

  Sergiu Bîlcea (stânga) și Gheorghe Falcă

Transcriere fragment conversație Laura Crișan - Gheorghe Falcă (minutul 5):  

Laura: Da, dar știți cum suntem despărțiți… pentru că eu, când l-am dat pe el afară, în noiembrie 2016, speram sau credeam că la un moment dat, peste o lună- două, omul Sergiu va veni și va spune: „Hai măi Laura că am greșit și stăm la masă și discutăm niște lucruri”. 

Falcă: (râde) Mișto fraza asta „după ce l-am dat afară”. 

Laura: L-am dat afară după niște urmări, că nu l-am dat afară de drag, nu am mai suportat niște lucruri, și am zis: băi Sergiu! Ok, ai făcut o dată, de două ori, a treia a oară… dar vorba aia: cacă-te mai încolo de casă, că deja pute, plus că A MAI FOST O AMENINȚARE CU UN CUȚIT, O MICĂ BĂTAIE, așa… și am zis: no hai să-ți spun, până aicea, dacă nu poți să… și așa l-am dat afară din casă, nu l-am dat afară de drag. 

Falcă: Nu știu, de la tine știu… n-am întrebat că nu am vrut să… 

Laura: L-am dat afară ca urmare a unor fapte...Ideea este că noi am mai ținut legătura până la divorț...ceea ce mi-a pus capac este că Diana Covaci (una din amantele lui Bîlcea) m-a chemat și mi-a povestit toate aventurile lui. Mi-a pus înregistrări, că îl înregistra și îl urmărea...apoi în martie am băgat divorțul. Am divorțat lejer la notar, m-a convins el să nu divorțez în instanță, că distrug tot ce am construit...” 

Întreaga înregistrare AUDIO poate fi ascultată AICI

Femeia mai povestește că fostul soț i-a promis 2000 de euro pe lună și împarte cu ea dividendele, îi ia chiar și un autoturism, numai să nu divorțeze în instanță.  

Când i-a sugerat să pună pe hârtie toată această înțelegere, deputatul liberal I-a răspuns că nu are cum să justifice cei 2000 de euro pe care urmează să-I dea „pentru copii”.  

Critic Arad are un comentariu extrem de dur cu privire la Sergiu Bîlcea - „candidatul, astfel cum ni s-a tot autodescris prin postările sale publice dar și cum ne-a fost prezentat de Gheorghe Falcă, ni se dezvăluie doar o creatură hidoasă, de bărbat debusolat și extrem de agresiv, capabil să-și agreseze la beție nevasta punându-i cuțitul la gât, un bărbat plin de datorii și care uită să le restituie, un politician care preferă să plătească pensia alimentară „la negru” pentru că nu poate justifica 2000 de euro/lună! Cam asta este pe scurt imaginea reală a lui Sergiu Bîlcea, liberalul care nu contenește să ne ceară votul – acesta fiind un rezumat despre caracterul său, extras din înregistrarea audio atașată la finalul articolului”. 

Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineață în explozia care l-a aruncat în aer cu mașină cu tot, în parcarea unui supermarket Profi din Arad. Presa arădeană mai scrie că bomba ar fi fost amplasată sub scaunul șoferului și acționată prin telefon. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Bîlcea s-a declarat public „șocat și îndurerat”, chiar dacă admite că nu și-a mai văzut fostul socru de multă vreme. 

”Sunt şocat şi îndurerat de decesul fostului meu socru, bunicul copiilor mei. Chiar dacă viaţa a făcut să nu ne vedem de mult timp, a fost un bunic apropiat şi iubit de Alexandra şi Vlad (n.r. copiii lui Sergiu Bîlcea), care resimt acum dureros această mare pierdere. Este un moment greu pentru familie. În aceste împrejurări rog pe toată lumea să respecte dreptul la intimitate şi viaţă privată al familiei Crişan”, a scris deputatul liberal pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.