Ce infracțiuni au comis primarii PSD și milițiile de sector în scandalul de la Piața Unirii. „Sper să meargă Nicușor Dan până la capăt cu plângerile penale” / „Mafioții ăștia de Dâmbovița nici măcar nu-și plătesc goriloii din banii personali, ci tot din bani publici, ca să fure tot din bani publici. Suntem într-un absurd total!”


Ce infracțiuni au comis primarii PSD și milițiile de sector în scandalul de la Piața Unirii. „Sper să meargă Nicușor Dan până la capăt cu plângerile penale” / „Mafioții ăștia de Dâmbovița nici măcar nu-și plătesc goriloii din banii personali, ci tot din bani publici, ca să fure tot din bani publici. Suntem într-un absurd total!”

Fostul jurnalist Ionel Stoica, consilier al primăriței Clotilde Armand (USR), opinează că, în cazul conflictului de la Piața Unirii dintre primăriile PSD (Sectorul 3 și Sectorul 4) și Primăria Capitalei s-au săvârșit mai multe infracțiuni penale: tulburare de posesie și distrugere (prevăzut de articolele 256 și 253 din Codul Penal, infracțiuni care se pot pedepsi inclusiv cu închisoarea) 

„Sper să meargă Nicușor Dan până la capăt cu plângerile penale. Pentru ce s-a întâmplat ieri în Piața Unirii avem infracțiunile de tulburare de posesie și distrugere. Indiscutabil, posesia este la Primăria Capitalei, prin Administrație Străzilor, iar spațiul verde distrus este la ALPAB. Iar faptul ca  au încetat tulburarea de posesie, nu înseamnă ca nu a fost infracțiunea.

Nu se poate în România anului 2024 să-și facă un primar dreptate singur și să ocupe ilegal un domeniu aflat în administrarea altcuiva. Nici sa evacuezi pe cineva de la tine din casă nu poti să o faci fără hotărâre judecătorească”, arată Ionel Stoica într-o postare pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Înfruntarea terestră cu mafia PSD, din centrul Capitalei, s-a terminat, momentan, în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul general îi anunță pe interlopii pesediști, pe companiile de casă și pe milițiile acestora că va emite „doar autorizații de construire în baza legii”

O opinie în care nu se ferește de folosirea epitetelor corecte la adresa PSD și a acoliților interlopi ai formațiunii-mafie scrie și jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său:

„Dacă UE nu i-ar ține, cât de cât, în hățurile civilizației, politicienii băștinași ne-ar târî pe toți în pârloaga unde se simt ei cel mai bine, unde nu-i nici lege și nici ordine, ci-s doar șpagă, parandărăt, trafic de influență, șperț și abuz.

Iată că încăierarea între mafiile infracto-primarilor din București a ajuns la faza milițiilor personale, pe famiglie.

„În Piața Unirii din București au avut loc incidente între polițiile locale”, transmit jurnaliștii.

„Polițiile locale”.

Suntem pe calea directă spre împărțeala post-sovietică a averii publice, care a implicat nu doar furtul la scară largă, ci și măciucarea reciprocă între adversari cu diverse bucăți din forțele de ordine.

Mafioții ăștia de Dâmbovița nici măcar nu-și plătesc goriloii din banii personali, ci tot din bani publici, ca să fure tot din bani publici. Suntem într-un absurd total.

Modul de operare a fost bine documentat („Gruparea Goleac–primarul PSD Băluță se afișează cu mafia. Șef din Poliția Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor” scria, încă de acum 4 ani, Libertatea) – ei, și? Pe cine interesează, în atât de extinsele structuri de „lege și ordine” din statul român, de unde se iese la pensie specială la 49 de ani?

Afacerea cu planșeul Unirii este un (alt) tun de trei sferturi de miliard de lei, bani veniți de la guvern, deci nesupuși rigorilor atât de „neprietenoase” ce guvernează cheltuiala fondurilor europene. Graba celor doi primari-mafioți, de la 3 și 4, de a începe formal șantierul, ca să circule banul, spune totul despre seriozitatea proiectului – despre care, de altfel, nu știm practic nimic, decât că nu-i chiar așa o urgență (și putem bănui și cam ce-ar urma să iasă, având în vedere antecedentele dlui Băluță cu Pasajul Unirii, care e păzit acum 24/7 de alte echipaje de poliție locală, să nu mai moară oamenii când intră în tunelul „refăcut”).

Una peste alta, scandalul demonstrează încă o dată eșecul complet al organizării teritoriale a României, un model care a fost impus pe vremea RSR, deci în timpul unui cu totul alt sistem de guvernare și decizie. Avem, în București, 7 primării, și nenumărate în jurul orașului, și practic toate se ocupă în primul rând cu tunuri imobiliare și șperțuirea achizițiilor din bani publici. Cum dracu’ să progresezi așa?”

Jurnalistul Florin Negruțiu arată, într-o opinie publicată pe republica.ro, că Marcel Ciolacu s-ar fi speriat după ce, în decurs de doar câteva ore, formațiunea sa și-a dezvăluit din nou adevărata față care nu este deloc diferită de cea arătată la mineriadele din anii 1990 sau la 10 august 2018.

„Primarul Băluță a fost retras azi noapte de Marcel Ciolacu din Piața Unirii, după ce situația începuse să se dezvolte necontrolat și periculos pentru PSD. I s-a dat și un motiv înalt: cedează ca să nu mai fie răniți oameni, după ce doi angajați ai Primăriei sectorului 4 au ajuns la spital în urma „războiului” cu Nicușor Dan. „Suntem alături de colegii răniți și familiile lor”, a transmis Băluță pe Facebook.

Pentru câteva ore, PSD și-a arătat aseară fața antidemocratică și violentă, fața de mineriade și de 10 august, pe care Marcel Ciolacu și consultanții săi au încercat cu dibăcie și cu mare succes să o țină ascunsă de public. Bazându-se pe mintea scurtă a alegătorilor, PSD s-a prezentat anul acesta ca un teddy bear pașnic, care aduce lapte, miere și pensii peste țară. Pentru câteva ore, măștile au căzut și s-a văzut ferocitatea partidului care trece cu șenilele peste legi și oameni, au reapărut cefele late ale „sportivilor” de partid și prestatorii de linșaje mediatice”, a scris Negruțiu în opinia sa care poate fi citită integral AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.