Elena Lasconi: "Guvernul României trebuie să închidă Consulatul General al Federației Ruse de la Constanța!"


Elena Lasconi: "Guvernul României trebuie să închidă Consulatul General al Federației Ruse de la Constanța!"

Prezidențiabila USR Elena Lasconi, care a solicitat în repetate rânduri puterii useliste de la București să adopte măsuri ferme în contextul în care dronele rusești violează sistematic spațiul aerian românesc, cere astăzi Guvernului României să ia decizia de a închide Consulatul General al Federației Ruse de la Constanța. 

Amintim că Moscova a luat decizia de a închide Consulatul General al României din Rostov-pe-Don, reclamând acțiunile "neprietenoase" ale Bucureștiului.

"România și cetățenii ei eu nevoie de lideri puși pe fapte, nu care să ne amețească din vorbe!

Consulatul General al Rusiei la Constanța trebuie închis. Rusia închide un consulat general al României de pe teritoriul ei, de la Rostov pe Don, iar România trebuie să reacționeze ferm, fără echivoc!

Guvernul României trebuie să închidă Consulatul General al Federației Ruse de la Constanța. Acordul bilateral care stă la baza acestei reprezentări diplomatice în România trebuie denunțat ca urmare a comportamentului nejustificat al Federației Ruse.  

Dronele Rusiei cad pe teritoriul României, Rusia ne închide consulatele nejustificat, România trebuie să reacționeze.  

Guvernul României trebuie să arate că apără interesele țării și ale cetățenilor prin decizii corecte față de actorii care ne agresează teritoriul României și sabotează reprezentarea diplomatică a României", declară Elena Lasconi într-o postare publicată în data de 10 octombrie pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.