VIDEO. Avocata Ingrid Mocanu acuză că a fost escrocată de „colega” de gășcuță antijustiție Laura Vicol-Ciorbă / „Mi-a luat banii și și-a luat de ei cesulețe, poșetuțe, avionuțe private și apartamente la Monaco”/ Recorder dezvăluie că în monstruoasa „schemă Nordis” sunt implicate și fiicele unor politicieni celebri, ajunse notărițe


VIDEO. Avocata Ingrid Mocanu acuză că a fost escrocată de „colega” de gășcuță antijustiție Laura Vicol-Ciorbă / „Mi-a luat banii și și-a luat de ei cesulețe, poșetuțe, avionuțe private și apartamente la Monaco”/ Recorder dezvăluie că în monstruoasa „schemă Nordis” sunt implicate și fiicele unor politicieni celebri, ajunse notărițe

Avocata Ingrid Mocanu, o apropiată a găștii antijustiție formate din politicieni, jurnaliști de televiziune și presă scrisă, oameni de afaceri cu probleme penale și mulți români votanți tradiționali ai PSD, preia deja celebrul slogan al activistului Marian „Ceaușescu” - „Dați, bă, borfașilor, banii înapoi!”-  într-o postare pe pagina sa de Facebook în care afirmă că se numără printre sutele de victime ale „schemei Nordis”. 

„Pentru cei ce șușoteau pe la colțuri (că nici să cârcotească nu au curaj să o facă public): ce mi-a făcut mie onorabila "colegă", că mi-a luat banii și și-a luat de ei cesulețe, poșetuțe, avionuțe private și apartamente la Monaco, mașinuțe de sute de mii de euro (pe banii mei și ai altora) aia o fi "colegial"?

Un slogan tradițional am pentru voi, șmecherașilor: Dați, bă, borfașilor, banii înapoi!”, scrie Ingrid Mocanu, care era într-o vreme citată adesea inclusiv de oficina putinistă Sputnik, gestionată în România de agenții Moscovei care încurajau și răspândeau sentimentele anti UE în spațiul public prin manipulări și dezinformări.

 

Fotot sus: În februarie 2018, în plin asalt PSD asupra justiție, exact în perioada în care Tudorel Toader, ministru al Justiției subordonat PSD, ALDE și UDMR, ia decizia de demitere a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, Laura Vicol și Ingrid Mocanu se alătură unei așa-zise inițiative civice din care fac parte numeroase personaje politice sulfuroase și indivizi (precum Capsali, Chitic sau Aurelian Popa) cu mare dragoste de Moscova.

Context. „Schema Nordis” a fost dezvăluită de către o investigație Recorder și se referă la presupuse escrocherii imobiliare de milioane de euro în spatele cărora s-ar afla influentul om de afaceri Vladimir Ciorbă și asociații acestuia de la compania Nordis (pe scurt este vorba despre sute de români care au plătit integral pentru apartamente pe care nu le-au mai primit apoi niciodată. Nu doar că termenul de predare a fost depășit cu 3-4 ani, dar în multe cazuri, aparent, potrivit Recorder, unele dintre apartamente au fost revândute de Nordis altor persoane). 

Ciorbă este soțul controversatei deputate PSD Laura Vicol, cunoscută în spațiul public și drept „avocata interlopilor”. Impusă de Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu pe listele PSD de la Dolj pentru Camera Deputaților, în mod neașteptat, în 2020, Vicol a fost propulsată, după constituirea coaliției „de stabilitate” PSD-PNL, la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților, deși are un trecut mai mult decât întunecat: este fina infractorului fugar Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a fost parte a găștii antijustiție (ca și Ingrid Mocanu), cerând chiar desființarea DNA, este conectată cu interlopi periculoși, unul dintre aceștia fiind înregistrat în timp ce i se adresa suburban etc. Vezi linkurile de la finalul textului care te pot ajuta să înțelegi mai bine cine este acest personaj politic.

Alte două persoane publice controversate care apar în investigația „Schema Nordis” sunt notărițele Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, și Andreea Cosma, fiica baronului PSD de Prahova Mircea Cosma, fost președinte de CJ, unul dintre pesediștii cu multiple dosare penale. 

Implicarea Ioanei Băsescu pare mai substanțială, Recorder arătând că la notariatul său același apartament a fost promis (prin contract) unui client Nordis care a achitat integral prețul ca mai apoi să fie vândut unei alte persoane, așa cum reiese din documentația cadastrală. 

Ambele notărițe i-au trântit ușa în nas reporterului Recorder Alex Nedea.

Iată ce a precizat acesta pe pagina sa de Facebook într-o postare în care prezintă ancheta ce vizează compania Nordis:

„Anunț important: această investigație nu ar fi trebuit să apară niciodată! 

Sau cel puțin ăsta era planul dezvoltatorilor imobiliari Nordis Group, niște personaje conectate politic la vârful statului, atunci când și-au legat clienții de mâini și de picioare impunându-le o clauză în contract prin care nu puteau apela la presă dacă s-ar fi simțit prejudiciați în vreun fel. Altfel riscau penalități de până la 50.000 de euro pentru fiecare abatere.

Dar clienții semnau pentru că acea clauză era formulată vag și, mai ales, pentru că Nordis le câștigase încrederea prin cea mai agresivă campanie de marketing desfășurată în România de un dezvoltator imobiliar. 

Oamenii înțelegeau că semnau cu o firmă extrem de vizibilă, cu numele ajuns inclusiv pe tricourile arbitrilor din Liga 1 (cei care se asigură că se joacă după reguli), cu panouri publicitare pe toate drumurile, cu vedete care își asociau numele cu Nordis și cu unul din cei mai importanți oameni din Statul Român aflat în spatele firmei: șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol. Oamenii nu aveau cum să bănuiască că vor fi lăsați fără bani tocmai de o firmă  cu un nume atât de sonor. Și au semnat cu încredere.

Dar Nordis, după ce le lua clienților banii în avans, promițându-le în schimb apartamente aflate doar pe hârtie, găsea tot felul de pretexte pentru a nu-i mai pune în posesie. Zeci de clienți erau lăsați fără economiile de-o viață și fără apartamente, dar nimeni nu spunea nimic în public, de frica acelor clauze din contract. 

Așa că, într-o liniște totală,  Nordis continua să vândă mai departe apartamente doar pe hârtie, păgubind alți și alți oameni. 

După o muncă de câteva luni, mii de pagini de documente studiate, zeci de ore de interviuri, Recorder sparge astăzi aceasta liniște și vă dezvăluie „Schema Nordis” și ce se ascunde în spatele mașinăriei de făcut bani a celui mai puternic clan politico-economic.”

Foto sus: Laura Vicol, alături de fiica cea mică a lui Traian Băsescu, Elena Băsescu (care, până la proba contrarie, are doar o legătură de discotecă cu deputata PSD, nu și de afaceri)

Investigația Recorder:



PODUL a scris în repetate rânduri despre VICOL:

Deputata PSD Vicol Ciorbă a pierdut procesul intentat publicației Aktual24 / „Avocata interlopilor” cerea ca ziariștii să-i plătească daune de zeci de mii de euro, pentru că i-ar fi adus „prejudicii de imagine” când au scris că a fost iubita manelistului Leo de la Strehaia

Marcel Ciolacu și Laura Vicol, „avocata interlopilor”, au plecat de Ziua Națională, cu Grindeanu și Simonis, în excursie la Dubai / PODUL dezvăluia, în 2020, că avocata a ajuns în Parlament după ce a fost pusă, la ordinul lui Ciolacu și Grindeanu, prima pe listele întocmite de Olguța Vasilescu la Dolj

„Nu lăsați interlopii să facă legile în România!” Declic strânge semnături pentru o petiție împotriva Laurei Vicol, avocata crimei organizate. Semnatarii cer îndepărtarea acesteia de la șefia Comisiei Juridice

Finul Olguței Vasilescu dezvăluie cum a impus-o Marcel Ciolacu pe controversata Laura Vicol pe listele de la Dolj. Recent, președintele PSD mințea că nu o cunoaște pe avocata care organiza proteste anti-Kovesi alături de acoliții lui Liviu Dragnea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.