Marcel Ciolacu și Laura Vicol, „avocata interlopilor”, au plecat de Ziua Națională, cu Grindeanu și Simonis, în excursie la Dubai / PODUL dezvăluia, în 2020, că avocata a ajuns în Parlament după ce a fost pusă, la ordinul lui Ciolacu și Grindeanu, prima pe listele întocmite de Olguța Vasilescu la Dolj


Marcel Ciolacu și Laura Vicol, „avocata interlopilor”, au plecat de Ziua Națională, cu Grindeanu și Simonis, în excursie la Dubai / PODUL dezvăluia, în 2020, că avocata a ajuns în Parlament după ce a fost pusă, la ordinul lui Ciolacu și Grindeanu, prima pe listele întocmite de Olguța Vasilescu la Dolj

G4Media scrie, într-o dezvăluie exclusivă, că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi petrecut mini-vacanța de Ziua Națională în Dubai, alături de cel puțin trei colegi de partid – Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor în guvernul Ciucă, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, și Laura Vicol, președinta Comsiei Juririce din Camera Deputaților, cunoscută și drept „avocata interlopilor” datorită clientelei „selecte” pe care a apărat-o în instanță pe vremea în care practica una dintre cele mai vechi meserii din lume și anume cea de avocat. 

Întrebat de G4Media.ro dacă excursia în Dubai a fost motivul neparticipării la recepția de la Cotroceni de Ziua Națională, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns sec: ”Nu”.  Ciolacu nu a răspuns însă și la întrebarea referitoare la momentul plecării în Dubai. În ciuda insistențelor, liderul PSD nu a mai revenit cu lămuriri.

Nici unul dintre ceilalți trei lideri PSD (Grindeanu, Vicol, Simonis) care și-a petrecut minivacanța în Dubai nu a răspuns apelurilor și mesajelor transmise de G4Media.ro, mai arată publicația în articolul care poate fi citit integral AICI.

Înaintea alegerilor din 6 decembrie 2020 în urma cărora Laura Vicol, plasată în ultimul moment, în județul Dolj, în fruntea listei PSD pentru Camera Deputaților, devenea parlamentar, fostul senator PSD de Dolj Radu Preda, finul Olguței Vasilescu, dezvăluia cum aceasta din urmă a ascultat ordinele trasate de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu și a decis să elimine de pe locurile eligibile pesediști cu vechime pentru a-i face loc controversatei avocatei. Detalii AICI

Vicol a reprezentat-o pe Olguța Vasilescu în fața instanței în procesul prin care Petru Becheru (un activist civic care i-a făcut multe zile fripte Olguței Vasilescu în mandatele de primar al Craiovei) a încercat să blocheze validarea mandatului de primar al acesteia în urma alegerilor din toamna lui 2020. Detalii AICI

Vicol a fost o apropiată a fugarului Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la trei ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție, implicat și în dosarul Black Cube, privind hărţuirea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Alături de Dragomir, deputatul ex-PSD Liviu Pleșoianu, Dan Chitic, un avocat putinist (foto jos, stânga imaginii), și alți apropiați sau susținători ai infractorului Liviu Dragnea, avocata Vicol a organizat proteste cu „portocale” la Cotroceni și DNA pentru demiterea lui Kovesi pe care a denigrat-o ani la rând la posturile de televiziune anti-justiție Antena3 și RTV.  

Când a fost întrebat despre Vicol, Ciolacu a răspuns, în urmă cu doi ani, că nu o cunoaște personal: „Am luat act, nu o cunosc pe doamna Laura Vicol. Nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă. Am înţeles că sunt probleme că a avut anumiţi clienţi, ca şi avocat”. PODUL a relatat întreaga poveste AICI.

Foto jos: Chitic (stânga), Dragomir (centru), Vicol (dreapta)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.