Deputata PSD Vicol Ciorbă a pierdut procesul intentat publicației Aktual24 / „Avocata interlopilor” cerea ca ziariștii să-i plătească daune de zeci de mii de euro, pentru că i-ar fi adus „prejudicii de imagine” când au scris că a fost iubita manelistului Leo de la Strehaia


Deputata PSD Vicol Ciorbă a pierdut procesul intentat publicației Aktual24 / „Avocata interlopilor” cerea ca ziariștii să-i plătească daune de zeci de mii de euro, pentru că i-ar fi adus „prejudicii de imagine” când au scris că a fost iubita manelistului Leo de la Strehaia

Deputata PSD Laura Vicol Ciorbă a pierdut și în apel procesul intentat publicației independente Aktual24.ro, speță în care voia de la fondatorului site-ului, Ovidiu Albu, suma de 190.000 de lei (aproximativ 39.000 de euro) pentru „prejudicii de imagine prin ingerința nejustificată în viața intimă și privată”. 

Vicol Ciorbă a fost deranjata că aktual24.ro a menționat într-un articol că a fost iubita manelistului Leo de la Strehaia.

Pe 1 martie, Vicol a pierdut pe fond. Judecătoria Sectorului 5 a respins că „neîntemeiată” cererea de chemare în judecată. Vicol a făcut apel și, pe 18 decembrie, Tribunalul București a decis că apelul este „neîntemeiat”.

Vicol Ciorbă, șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, solicita despăgubiri în valoare de 190.000 de lei și ștergerea articolului „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani și jumătate cu executare: ‘Laura ești viață mea/Fără tine nu pot sta’”,  publicat pe 29 septembrie 2021.

Deputata PSD l-a dat în judecată și pe jurnalistul Grigore Cartianu, pentru că a publicat un articol asemănător, solicitându-i și acestuia tot 190.000 de lei. Mai multe detalii AICI

Cunoscută în spațiul public și drept „avocata interlopilor” după clientela „selectă” pe care a apărat-o de rigorile legii de-a lungul anilor, pesedista Laura Vicol Ciorbă este una dintre cele mai controversate figuri politice ale actualei coaliții de guvernare PSD-PNL și o apropiată a premierului Marcel Ciolacu, care a determinat-o pe Lia Olguța Vasilescu s-o pună în capul listei PSD Dolj pentru Camera Deputaților, în 2020. 

Înainte să se lanseze în politică, „avocata interlopilor” a apărat în instanță mai multe personaje controversate, printre care lideri ai Clanului Sportivilor, interlopul Marius Alecu, zis Bebino, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, pe numele lor reale, Ion şi Vasile Balint.

Vicol a făcut parte, în anii în care DNA era condusă de Laura Codruța Kovesi, din gruparea vocală care solicita, pe toate canalele presei antijustiție (Antena3, RTV și siteurile asociate), desființarea parchetului anticorupție. 

Este o apropiată a fugarului Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la trei ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție, implicat și în dosarul Black Cube, privind hărţuirea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Soții (Daniel și Marinela) Dragomir sunt, de altfel, nașii de cununie ai cuplului Vicol-Vladimir Ciorbă. Soțul deputatei PSD este un bogat antreprenor imobiliar cu o condamnare penală definitivă și un dosar la DNA, deschis în 2015, pe care procurorii nu au reușit încă să-l finalizeze. Alături de Dragomir, deputatul ex-PSD Liviu Pleșoianu, Dan Chitic, un avocat putinist, și alți apropiați sau susținători ai infractorului Liviu Dragnea, avocata Laura Vicol a participat, în 2018, la protestele cu „portocale” de la Palatul Cotroceni și DNA, cerând demiterea lui Kovesi, pe care a denigrat-o ani la rând la posturile de televiziune antijustiție Antena3 și RTV.

Înaintea alegerilor din 6 decembrie 2020 în urma cărora Laura Vicol, plasată în ultimul moment, în județul Dolj, în fruntea listei PSD pentru Camera Deputaților, devenea parlamentar, fostul senator PSD de Dolj Radu Preda, finul Olguței Vasilescu, dezvăluia cum aceasta din urmă a ascultat ordinele trasate de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu și a decis să elimine de pe locurile eligibile pesediști cu vechime pentru a-i face loc controversatei avocatei.

Presa a scris repetat, în decursul ultimilor ani, despre averea uriașă a cuplului Vicol-Ciorbă și despre faptul că soțul deputatei, penalul Vladimir Ciorbă, are investiții de zeci de milioane de euro în imobiliare, dar și datorii colosale (peste 300 de milioane de lei pentru două firme care activează pe piața imobiliarelor din Constanța). În ciuda datoriilor, soții Vicol-Ciorbă susțin că au încasat 10.000.000 de lei din dividende într-un singur an. Potrivit ultimei declarații de avere, Laura Vicol a acordat împrumuturi de 350.000 de euro și are depozite în bănci de 2 milioane de lei. Are, de asemenea, bijuterii de un milion de euro. 

Vladimir Ciorbă a fost condamnat definitiv în 2017 la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și este cercetat de DNA, din 2015, într-un dosar alături de un alt fugar celebru, Sebastian Ghiță.

Libertatea scrie că afaceristul Ciorbă apare și în dosarul penal al Hidro Prahova, în care a fost pus sub acuzare alături de Sebastian Ghiță, de Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, respectiv fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cozma, și fiul său, Vlad Cozma. DNA a anunțat inculparea lor la începutul anului 2015. Acuzațiile: adjudecarea frauduloasă a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirea ilegală a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană și sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat. Dosarul nu a fost finalizat nici până în prezent. Mai multe detalii AICI.

CITEȘTE ȘI: „Avocata interlopilor” pune tunurile pe o publicație independentă, solicitând ștergerea informațiilor despre tranzacțiile de milioane ale soțului Ciorbă. Jurnaliștii îi răspund însă curajos, cerîndu-i să-i dea în judecată pentru a-l chema ca martor, în instanță, pe Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu și Laura Vicol, „avocata interlopilor”, au plecat de Ziua Națională, cu Grindeanu și Simonis, în excursie la Dubai / PODUL dezvăluia, în 2020, că avocata a ajuns în Parlament după ce a fost pusă, la ordinul lui Ciolacu și Grindeanu, prima pe listele întocmite de Olguța Vasilescu la Dolj

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.