Dominic Fritz critică în termeni duri CCR după decizia de anulare a candidaturii Dianei Șoșoacă: „Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste. Și asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi, George Simion”


Dominic Fritz critică în termeni duri CCR după decizia de anulare a candidaturii Dianei Șoșoacă: „Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste. Și asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi, George Simion”

Primarul reales al Timișoarei, Dominic Fritz (USR), a criticat, sâmbătă, decizia CCR de a o elimina din cursa pentru Cotroceni pe europarlamentara Diana Șoșoacă, lidera pro-rusă a formațiunii extremiste SOS. PODUL a scris AICI despre hotărârea Curții Constituționale.

Primarul subliniază că CCR este o instituție politizată care și-a pierdut „orice urmă de credibilitate”, transformându-se „în sluga sistemului PSD-PNL, în loc să apere drepturile românilor”. 

„Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste. Și asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi - George Simion - care să poată fi lejer bătut de PSD/Ciolacu. (…) Ne îndreptăm spre autocrație, culmea, nu adusa de Simion și Șoșoacă, ci de PSD și Marcel Ciolacu”, arată Fritz într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

„Mă despart mii de lucruri de doamna Șoșoacă, mă dezic total de pozițiile ei antisemite și pro-ruse, dar scoaterea ei din cursa prezidențială e un grav șoc pentru toți cei dintre noi care cred în democrație.

Decizia vine din partea unei curți constituționale care deja era politizata - acum și-a pierdut orice urmă de credibilitate. CCR este sluga sistemului PSD-PNL, în loc să apere drepturile românilor. 

Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste. Și asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi - George Simion - care să poată fi lejer bătut de PSD/Ciolacu. 

Dacă punem acest episod lânga fraudarea pe scară largă a alegerilor din 9 iunie, ne îndreptăm spre autocrație, culmea, nu adusa de Simion și Șoșoacă, ci de PSD și Marcel Ciolacu. Această intervenție politică asupra CCR îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte. 

Dacă nu vreți să vedeți un tur doi între Ciolacu și Simion, visul la care se lucrează în laboratoarele sistemului de mult timp, atunci acum e momentul să strângem rândurile în jurul Elenei Lasconi, singurul candidat de dreapta cu șanse să intre în turul 2. 

Dacă curtea constituțională nu apără constituția, singura cale ce ne-a mai rămas este s-o facem noi, prin vot. 

Dați share dacă vreți să apărați democrația în România”, a precizat Dominic Fritz.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.