Pesediștii trag în ostașul Ciucă din toate direcțiile. Fostele slugi ale lui Dragnea de la Palatul Victoria, Tudose și Grindeanu, dar și ex-premierul catastrofal Victor Ponta au lansat mesaje de atac și ironii la aceeași oră și secundă, pentru a forța data alegerilor prezidențiale


Pesediștii trag în ostașul Ciucă din toate direcțiile. Fostele slugi ale lui Dragnea de la Palatul Victoria, Tudose și Grindeanu, dar și ex-premierul catastrofal Victor Ponta au lansat mesaje de atac și ironii la aceeași oră și secundă, pentru a forța data alegerilor prezidențiale

Ațâțați de declarația jignitoare a premierului Marcel Ciolacu la adresa lui Nicolae Ciucă, foștii premieri de paie ai infractorului Liviu Dragnea – i-am numit pe ridicolii Mihai Tudose și Sorin Grindeanu –, dar și ex-premierul Pinocchio (Victor Ponta) l-au atacat sincronizat pe liderul liberal, pe motiv că ar vrea să schimbe data alegerilor prezidențiale, astfel încât să submineze șansele PSD-ului de a se înfrupta electoral de noua lege a pensiilor (care intră integral în vigoare de la 1 septembrie).

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, despre blocajul din coaliţie privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului, lansând o remarcă jignitoare la adresa „onoarei” de pe panouri a liderului PNL (aluzie la posterul uriaș, vizibil în multe locuri publice și care anunță lansarea unei cărți semnate de Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”). 

„Onoarea nu este numai pe panouri, este şi în discuţii”, a afirmat Ciolacu.

Aprecierea acestuia a fost urmată de postările ironice ale lui Tudose și Grindeanu care au încercat să demonstreze că liberalii, în frunte cu ostașul Ciucă, nu au cuvânt.

„Un poznaş în slujba ţării…. Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile şi termenele legale în ceea ce priveşte data alegerilor prezidenţiale. Mă întreb ce era legal pe 3 martie şi a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară şi al selfieurilor cu televizorul…”, a scris Sorin Grindeanu, fostul premier OUG13, pe pagina sa oficială de Facebook, alături de o hârtie care conține decizia Biroului Politic al PNL cu privire la calendarul alegerilor din 2024.

 

Exact la aceeași oră ca și Grindeanu, 19:42, Mihai Tudose a distribuit un clip video în care Nicolae Ciucă anunța, la Digi24, că cele două tururi ale prezidențialelor vor avea loc în luna septembrie, respectiv pe 15 și 29.09. 

„Coerență! Stabilitate! Încredere! Vizionați și trageți dumneavoastră concluziile… Omu’ vrea să fie președinte!”, a comentat, acid, Mihai Tudose, cel de-al doilea premier de paie instalat de Dragnea la Palatul Victoria, liderul politic care a rămas în istoria ratărilor recente ale României prin refuzul de a se întâlni cu regretatul premier japonez Shinzo Abe, aflat într-o vizită oficială istorică în țara noastră. Premierul Abe, asasinat în 2022, a fost trimis la plimbare de PSD prin parcul Herăstrău, pe un frig de crăpau pietrele în ianuarie 2018.

CITEȘTE ȘI:  Japonia, în stare de șoc! Fostul premier Shinzo Abe a murit, după ce medicii nu au putut opri sângerarea internă. Este politicianul care a vizitat România în timp ce guvernul lui Mihai Tudose era demis de propriul partid și nu a mai fost primit la Palatul Victoria

Și vicepreședintele PSD Victor Negrescu a publicat decizia Biroului Politic Naţional al PNL din 3 martie, precizând că „documentul dovedește multe despre caracter”.

„Dacă vrem altfel de politică, trebuie ca atitudinea să fie diferită. Unii sunt preocupați de jocurile politice, noi am înțeles votul de încredere primit de Partidul Social Democrat la alegerile locale și nevoia de a reprezenta cu decență și seriozitate România”, a punctat Negrescu, într-un mesaj publicat pe Facebook la scurt timp după reacțiile lui Grindeanu și Tudose.

Un mesaj de atac și aceeași hârtie liberală din 3 martie 2024 au fost postate, pe pagina sa oficială de Facebook, și de Victor Ponta, zis și premierul Pinocchio, unul dintre cei mai controversați și mai antipatizați foști premieri PSD (care mințea după pierderea catastrofală a alegerilor parlamentare din 2020 că se retrage din politică pentru ca astăzi să-l regăsim în anturajul lui Marcel Ciolacu de la Palatul Victoria):

„Din pacate Nicolae Ciucă a devenit deja ca Klaus Iohannis - adică nu dă doi bani pe propriile promisiuni, spune azi exact invers decat ieri și tratează toți cetățenii României ca pe niște “foci” amnezice care nici nu sunt în stare să citească și să înteleagă limba română! Mai rămâne să iasă să spuna că vrea “să scape Țara de PSD” și “JaNopot Kivanok PSD”. Păcat - era un om serios , dar eram sigur că il “strică anturajul” !”.

CITEȘTE ȘI: Claudiu Năsui afirmă că PSD-PNL mimează o ceartă pe data alegerilor pentru a distrage atenția de la „prăpădul fiscal” pregătit pentru români / Reacție virulentă din partea experților contabili la ordonanțele guvernului privind măsurile fiscale adoptate recent: abrogați acest circ birocratic și fiscal!

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.