Emilia Șercan reacționează virulent la verdictul Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice care a decis că „dr. Bode” nu a plagiat: „E un plagiator și rămâne un plagiator. Unul ordinar! Decizia e șocantă!”


Emilia Șercan reacționează virulent la verdictul Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice care a decis că „dr. Bode” nu a plagiat: „E un plagiator și rămâne un plagiator. Unul ordinar! Decizia e șocantă!”

Ministrul de interne, Lucian Bode, a obținut un verdict de „neplagiat” în legătură cu cartea care reprezintă teza sa de doctorat de la Consiliul Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), au declarat surse din instituție pentru Libertatea.

Emilia Șercan, jurnalista de investigații care a depistat plagiatul lui Bode din lucrarea de doctorat, afirmând, cu argumente, că acesta a plagiat cel puțin 18,5% în teza sa, a reacționat vehement la verdictul CNECSDTI, dezlănțuindu-se nu doar la adresa plagiatorului, ci a și a mediului academic care colcăie de „impostori”. Jurnalista a amintit, în acest context, că același Consiliu îl salva de plagiat, în urmă cu 11 ani, și pe Victor Ponta. Detalii mai jos.

Libertatea mai precizează că CNECSDTI se află în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de colegul de partid al lui Bode, liberalul Sebastian Burduja. Atribuțiile consiliului sunt de a asigura respectarea normelor de conduită morală și profesională în ce privește volumele cu caracter științific. Din Consiliu fac parte reprezentanți ai mai multor universități din țară și ai Academiei Române.

Potrivit surselor Libertatea, Ședința CNECSDTI a avut loc joi, 18 mai, iar majoritatea membrilor (18) au votat că volumul care reprezintă teza de doctorat nu este plagiat.  A existat doar o singură abținere.

Cei doi reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai în Consiliul Național de Etică, între care și președintele instituției, Dragoș Cosmin Dacian, nu au participat la evaluarea cazului.

„Probele prezentate în această investigație demonstrează că Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din textul tezei doctorale; în plus, am identificat 6 ilustrații complet plagiate și alte 30 incorect citate;

Lucian Bode a introdus în arsenalul metodelor de fraudă folosite în România plagiatul prin traducere: a tradus cuvânt cu cuvânt din engleză pagini întregi din autori pe care nu i-a citat nici în notele de subsol, nici în bibliografie; în câteva situații a plagiat până și notele de subsol incluse în unele dintre articolele neatribuite și plagiate prin traducere”, arăta Emilia Șercan în investigația din noiembrie 2022, publicată de Pressone.

Emilia Șercan, marți, pe pagina sa de Facebook:

„Indiferent de conținutul deciziei Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (CNECSDTI), dr. Bode e un plagiator și rămâne un plagiator. Unul ordinar. Pentru cei oripilați, poate, de cuvântul „ordinar”, acesta înseamnă – potrivit DEX – „obișnuit”, „comun”, „de rând”.

Decizia Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (hăhăhă) e șocantă în condițiile în care plagiatul plagiatorului Bode e limpede ca lumina zilei. Dar, na, mediul academic din România e plin de oameni amorali, impostori, lipsiți de orice etică, cu coloană vertebrală de râmă.

Oricând printre acești pretinși universitari se vor găsi unii cu vocație de spălători de cadavre politice, de impostori mărunți, cocoțați în funcții prea mari.

Acești mărunți impostori avizi de funcții politice, gata să dărâme norme, reguli sau principii de dragul ocupării unor funcții politice, vor găsi oricând alți impostori mărunți ca și ei, dispuși să le spele jegul moral, să dărâme orice normă, regulă sau principiu. Apărând niște impostori politici se apără pe ei, impostorii academici.

Asta e lumea academică din România, care ar trebui să reunească excelența științifică (hăhăhă) și morală.

Cam astea sunt producțiile morale ale comisiilor de etică (hăhăhă) din mediul universitar românesc, care ar trebui să reunească elita științifică și etică a țării – niște adunături de spălători de cadavre politice.

În urmă cu 11 ani, Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice îl slava de plagiat pe Victor Ponta, verdictul dat permițându-i acestuia să-și continue cariera politică, să fie pe mai departe premier și lider de partid.

11 ani mai târziu, același Consiliu Național de Etică a Cercetării Științifice, cu o altă componență, îi dă un verdict de neplagiat plagiatorului Bode, verdict care are unicul rol de a-i permite impostorului Bode de a rămâne membru în viitorul guvern.

Consiliu Național de Etică a Cercetării Științifice are 23 de membri. Doi dintre membrii săi, profesori la UBB - unul dintre aceștia fiind președintele Consiliului - s-au recuzat și nu au participat la evaluarea plagiatului lui Bode.

Din cei 21 de membri rămași, doar 19 au votat: 18 au decis că Bode nu a plagiat, iar unul s-a abținut.

Eu intru la ore și o să mă eliberez după-amiază, dar poate până atunci se vor găsi niște ziariști care să afle cine e secretarul de stat care înainte de ședința CNECSDTI i-a avertizat pe cei 19 membri să aibă grijă cum votează. Și uite că au avut grijă.

Desigur, asistăm la un nou succes al statului eșuat al lui Klaus Iohannis. Un nou succes al României plagiate! Vivat impostura! ”

CITEȘTE ȘI: Emilia Șercan îl spulberă pe Lucian Bode: „Dr. Bode a plagiat! Nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puțin 18,5%” / Jurnalista dezvăluie care sunt cele patru tehnici de mascare a imposturii academice folosite de ministrul liberal în teza sa. Politicianul a plagiat până și ilustrațiile!

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.