Maia Sandu, după demisia premierului Moldovei: ”Mulțumesc, Natalia, pentru sacrificiul tău!”


Maia Sandu, după demisia premierului Moldovei: ”Mulțumesc, Natalia, pentru sacrificiul tău!”

Președintele Repubicii Moldova a luat act de demisia premierului Natalia Gavrilița, informând ulterior asupra procedurilor legale ce se vor succeda acestui eveniment: consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, desemnarea unui candidat la funcția de Prim-ministru al Moldovei.

„Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a a declarat Maia Sandu.

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție în această dimineață, în cadrul unei sesiuni de declarații susținute în fața jurnaliștilor.

„După un an și jumătate în funcție a venit timpul să-mi anunț demisia”, a comunicat Gavrilița. „În aceste 18 luni de mandat am guvernat în crize continue (...) Republica Moldova intră într-o fază nouă, în care prioritatea este securitatea. Am reușit să fim în dialog constant cu partenerii strategici ai Moldovei. Am gestionat criza refugiaților și am câștigat simpatia întregii lumi. Și cel mai important am reușit să obținem statutul de țară candidat la Uniunea Europeană”, a mai menționat Gabrilița, adăugând la final: „Întreaga lume trece printr-o perioadă dificilă. Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alături de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”.

Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Odată cu învestirea sa, Gavrilița a reformat structura guvernamentală, fiind create 13 ministere, față de nouă câte au fost până la preluarea guvernării. Astfel, patru din ministerele preluate de Guvernul Gavrilița au fost reformate și divizate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.